Yozgat’tan geçen doğu-batı bağlantısını sağlayan uluslar arası E-88 karayolunun Şehir Hastanesi geçiş güzergahındaki önceki gün, akşam saatlerinden trafik kazası meydana geldi. İki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kişi yaralanırken, bir kez daha facianın eşiğinden dönüldü.
İKİ KİŞİ YARALANDI
Kaza akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Sorgun istikameti Muslubelen yokuşundan gelen 66 AP 206 plakalı otomobil, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü güzergahından şehir merkezi istikametine çıkış yapan 34 TZ 7238 plakalı Orhan Kale idaresindeki otomobile çarptı. Kazada iki sürücü yaralanırken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrası şehir merkezi güzergahına trafik tek taraflı durdu. Polis ekipleri, trafik akışını karayolunun paralelinde yer alan toprak yoldan gerçekleştirdi. 

TEHLİKELİ YOL
Kazaya karışan otomobilin sürücüsü Orhan Kale, Sivas’tan Ankara’ya giderken Yozgat’ta kaza yaptığını belirterek; “Bu yolun bu şekilde tehlikeli olduğunu bilmiyordum” dedi. 
Hastane geçişinin de bulunduğu yol güzergahında trafik ışıklarının bulunmamasından dolayı Muslubelen yokuşundan şehir merkezine araçların süratli seyrettiğini söyleyen Kale; “Işık olmadığından dolayı otomobil sağımızdan vurdu. Ben Sivaslıyım gidip geldikçe bu yolun tehlikeli olduğunu görüyordum. Yanımda damadım vardı. Allah korudu. İnşallah bu yola bir önlem bulunur” dedi. 
BURADA SÜREKLİ KAZALAR OLUYOR
Kaza anından otomobili ile seyir halinde olan bir vatandaş, kaza anının ve yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yolun kontrolsüzlüğü yüzünden kaza oldu. En azından ışık olabilirdi. Hastanemiz yapıldı trafik yoğun. Üniversitemiz var. Alt geçit, üst geçit olabilir. Sürekli kaza oluyor burada.” 
ÇALIŞMALAR NEDEN DURDU
Vatandaşlar, iki hafta önce tek taraflı iki gün boyunca trafiğe kapatılan yolda Karayolları tarafından düzenle çalışmasına başlanması gerekirken, bir anda çalışmaların durmasına anlam veremediklerini söylediler.
Şehrin tam ortasından geçen kara yolunun uzun zamandır bakımsız olduğu gibi Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesi ile Muslubelen yokuşundaki güzergahın tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.
“Bu yolda önlem almak için illa ki insanların ölmesi mi gerekiyor” diyen vatandaşlar; “Karayolu düzenlenecek, kavşak çalışması yapılacak denildi, hatta yol ikiye bölündü ancak bir anda çalışmalar durduruldu. Yozgat’ta bir şeylerin gerçekleşmesi, önlem alınması için insanların canının acıması, ölmesi mi gerekiyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim