Şehrin tam ortasında, tarihi Çapanoğlu ve Saat Kulesi'nin hemen yanı başında, her gün yüzlerce insanın alışveriş yaptığı Tol Çarşı'da yürütülen çalışmalar yüz güldüren sonuçlar vermeye başladı. Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan'ın seçim beyannamesinde de yer alan Tol Çarşı Projesi'nin bir bölümünde 'Beyaz Han' ismi verilen ticaret alanı oluşturuldu.
Düne kadar sarhoş ve kimsesizlerin karanlık yuvası olan bölümde kısa sürede yapılan düzenlemeler neticesinde Beyaz Han bulgurcu, baharatçı, bakliyatçı, hırdavatçı esnafına ev sahipliği yapacak. 
Seçim beyannamesindeki projeleri bir bir hayata geçiren ve şehrin yıllardır birikmiş sorunlarına bu projelerle neşter vuran Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, çalışmaları sık sık yerinde inceleyerek eksikler noktasında hassas davranıyor. 
Tarihi giriş kapısının yanı sıra beyaz duvarları ile insana yakışır bir mekana dönüşen Beyaz Han'ın açılışı 14 Nisan Cuma günü düzenlenecek törenle hizmete girecek. Bu proje ile Tol Çarşı Projesi çerçevesinde iş yerlerinden çıkmak zorunda kalan esnaf ticaret hayatına restorasyon   sürecinde burada devam edecek. 
ESKİPAZAR'A YENİ DÜZEN
Öte yandan Yozgat Belediyesi tarafından şehrin belirli bölgelerinde yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında Eskipazar Mahallesi'ndeki metruk bir binanın yıkımı gerçekleşti.
Yıkımı yerinde takip eden Başkan Arslan, şu açıklamalarda bulundu: 
"Eskipazar mahallemiz de eski günlerindeki gibi yeniden güzel ve şirin bir mahalle olacak. Söz verdiğimiz üzere cadde genişletme, kaldırım, çevre düzenleme, yeşil alan, sosyal tesis çalışmalarımızı başlattık. Kamulaştırma, istimlak ve yıkım çalışmalarımız tamamlanmak üzere; uzun senelerdir ihmal edilmiş olan Eskipazar'ın da yaşanabilir, güzel bir mahalle olabilmesi için gayret ediyoruz.
Hedefimiz imrenilen, Yaşanabilir bir Yozgat ve bunun için hala söyleyecek çok sözümüz yapacak çok işimiz var!"

Editör: TE Bilişim