Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinden Yozgat'a gelerek tarım arazilerinde çalışan işçiler için Özel İdaresi tarafından çadır kentler kuruldu. Yozgat'ta yaklaşık 355 tarım işçisi kurulan bu çadır kentlerde yaşıyor.

TÜM YÜK KADINLARIN

Çadır kentler de tüm yük kadınların. Tarlada işçilik yapan kadınlar çadırda bulaşıktan çamaşıra çocukların ihtiyaçlarından pek çok işe önemli bir sorumluluğu üstleniyor. Çadır kentlerin yanındaki çeşmeler akşam vakitlerinde buluşma noktası oluyor.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden ailesi ile birlikte Yozgat'a gelerek yılın büyük bölümünü tarım arazilerde çalışarak geçirecek olan Hatice Kuluoğlu, tarla mesaisinin ardından çadırda yeni bir mesainin daha başladığını söyledi.

Yerköy'ün Sekili Beldesi'ne 20 kilometre mesafede kurulan çadır kentte yaşayan Kuloğlu, suyu çadır kentin yanına kurulan çeşmeden alıp çadırda yemekten bulaşığa, çocuklardan temizliğe hummalı bir çalışmanın içine girdiğini kaydetti.

MERYEM'İN HAYALLERİ VAR
Çadır Kent'in işçi çocuklarından bir tanesi Meryem Yıldırım. Meryem büyüyüp doktor olmak istiyor.

Meryem neden doktor olmak istediğini şu sözlerle açıkladı: "Doktor olup hem ailemi hem de kendimi kurtarmak istiyorum. Doktor olursam insanlığa da büyük faydam olacağını biliyorum."

ÇADIR KENTİN İKİZLERİ 'HASAN VE HÜSEYİN'

Çadır Kentin en renkli görüntüsünü ikiz erkek kardeşler Hasan Hüseyin oluşturuyor.

Onlar şimdilik ailelerinin verdiği mücadeleden habersiz kendileri için özel olarak yapılan çardakta gölgeleniyor.

HER İMKANI OLUŞTURMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Daha önce kendi çadırlarını kuran, elektrik, su gibi pek çok ana ihtiyaçlardan yoksun olan tarım işçileri için devlet her türlü imkanı sunuyor. Artık çadırlar da uydu antenli televizyonları da görmek mümkün.

Çocuklar boş vakitlerde çadırlarda kimsenin olmadığı zamanlarda oturup çizgi film izliyor.

AYYILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA YAŞIYORUZ

Çadır Kentin girişine kurduğu direğe ayyıldızlığı bayrağı çeken Siverekli Abdullah Horkutlu, " Bu bayrağın altında yaşıyoruz. Buraya astık, bizim vatanımızın bayrağıdır. Allah devletimize zeval vermesin. Dünkü halimizi unutmadık, bu günlerimize şükrediyoruz" diye konuştu.

PARKLARI DA VAR

İl Özel İdaresi tarafından Çadır Kentlerde çocuklar için oyun parkları da kuruldu.
Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadır kentin en renkli görüntüsü oyun parklarında oluşuyor. Çocuklar burada gönüllerince, özgürce oynuyor eğleniyor.

Editör: TE Bilişim