Yozgat’ta 9 Şubat 2015 tarihinde karın ağrısı şikayetiyle gittiği Yozgat Devlet Hastanesi'nde serum takılan iğnenin damar yerine deri altına takılması sonucu eli kangren olan ve daha sonra kesilen Meryem Üstüntaş’ın (4) annesi Solmaz Üstüntaş, hastaneyi mahkemeye verdiklerini ancak bugüne kadar ne hakim ne de savcı karşısına çıkmadıklarını kaydetti.

Hiçbir devlet yetkilisinin kendileriyle ilgilenmediklerini söyleyen Üstüntaş, “Ne hastane görevlileri ne de devletten herhangi bir kişi halimizi sormadı. Çocuğumu elsiz bırakanlar rahat rahat gezip dolaşırken, benim çocuğum her gün elini soruyor, ben ne diyeceğimi şaşırıyorum” dedi.

Eşinin çoban olduğunu, İstanbul’dan hayırseverler tarafından Yozgat’ta bir yıllık kiraları ödenerek ev tutulduğunu dile getiren Anne Üstüntaş, “Çocuğumu tedaviye Ankara’ya götürecek para dahi bulamıyoruz, yakınlarımızın desteğiyle Ankara’ya gidiyorum, çok perişan haldeyiz” diye konuştu. 

Çocuğunu Yozgat Devlet Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle getirdiklerini hatırlatan Üstüntaş,

“Hastanedeki hemşireler çocuğumla hiç ilgilenmediler. Çocuğumun kolu şişiyor dediğimde hemşire bilgisayar başından kalkıp gelmedi. Geldiklerinde ise bana sürekli kızıp bağırdılar. Yozgat Devlet Hastanesindeki bu hemşireler çocuğuma yanlış iğne takıp kolunun kangren olmasına ve elinin kesilmesine sebep oldular. Karın ağrısıyla hastaneye gelen çocuğum tek kollu olarak hastaneden ayrıldı. Ben bunun hesabının verilmesini istiyorum. Benim çocuğum tek kollu kaldı, başka çocuklar ve başka anneler bizim yaşadığımız acıyı yaşamasın. Suçlular cezasını çeksin” şeklinde konuştu.

Olayın ortaya çıkmasından sonra soruşturma başlatılmış, Yozgat Devlet Hastanesi yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı. (İHA)
Editör: TE Bilişim