Yerköy’de hayvan severliği ile tanınan Galip Gençoğlu, yol üzerinde bulduğu 27 adet yavru olan köpeğe sahip çıkarak, veterinere götürüp iğnelerini yaptırdı, karınlarını doyurdu. 
YAVRU KÖPEKLERİ OTOMOBİLİNE ALDI 

Hayvansever Galip Gençoğlu; “Yerköy Mezbahanesi önünde ve ilçenin değişik bölgelerinde sahipleri tarafından her gün onlarca yavru köpek bırakıldığını belirterek; “Özelliklede çarşı merkezine bırakılan yavru köpekler yiyecekten ziyade su bulamıyor ve çoğu susuzluktan perişan oluyor. Bu köpekleri besleyemeyeceksek neden bunu o masum hayvanlara yapıyoruz. Ben bunun insanlık adına yakışmadığını düşünüyorum. Bende kendi evimde bakabildiğim kadar hayvana sahip olmaya çalışıyorum. Yer bulamadığım hayvanları ise aracımla Yozgat veya Kırşehir de bulunan barınaklara teslim ediyorum” dedi. 
"YERKÖY'E HAYVAN BARINAĞI ŞART"

Gençoğlu, "Ben bunu yapanların insanlıktan yoksun olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bakamadığı köpekleri sokağa atmakla birlikte eziyet etmekte, kulağını, bacağını, kuyruğunu kesmekte. Yerköy'de bunun önüne geçebilmemiz için Hayvan Barınağı şart. Ben kendi barınağımda yaklaşık 10-15 köpek besliyorum ama yetkililerimiz bu sese kulak verip, en çok ihtiyacı olan Yerköy'e hayvan barınağını kurarlarsa hem hayvanlarımız bu eziyetlerden kurtulur" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim