Yozgatlı haftanın ilk gününe beyazlar altında uyandı

Yozgatlı haftanın ilk gününe kar yağışlı bir havayla uyandı. Güneşli günlerin ardından bir anda etkili olan kar yağışı Yozgat’ı beyazlara bürüdü.

            Yozgat’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ani düşmesi ile birlikte kent merkezi beyazlara büründü. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kısa sürede etkili oldu. Yozgatlıları ve özellikle kuşları hazırlıksız yakalayan kar yağışı yüksek yerlerde 10 santimetreye kadar ulaştı.

            Bir süredir sıcak hava ile birlikte bahar mevsiminin yaşandığı ülkemizde meyve ağaçları haftalar öncesinden çiçek açarken, Yozgat'a bugün kış yeniden geldi. Yağan yağmurun ardından başlayan kar, şehir merkezini beyaz bir görüntüye bürüdü

            Yüksek yerlerde tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı nedeni ile kent beyazlara büründü. Havanın 10 derece birden soğuduğu Yozgat’ta yetkililer özellikle şoförlerin çok dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulundu.

            Kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkisini artırarak sürdüreceği bildirilirken, karlı bir güne uyanan çocuklar kar topu oynayarak Mart sürprizinin tadını çıkardı.

            Kısa sürede lapa lapa Yağan karla birlikte şehir merkezi ve Çamlık Milli Parkı beyaza büründü. Çiçek açan meyve ağaçları da kar yağışından etkilendi.

Editör: TE Bilişim