Sorgun İlçesi’ne bağlı Keser Köyü’nde yaşayan hayvancılıkla uğrayan 1947 doğumlu Ali Doğan, kene tarafından ısırıldı. Bir süre sonra rahatsızlanan Doğan, önce Sorgun Devlet Hastanesi’ne ardından da Ankara Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tedavisi gören Doğan, hastanede yaşamını yitirdi.
Cenazesi Keser Köyü’ne getirilen Doğan, kepçeyle açılan 3 metre derinliğinde mezar kireçlendikten sonra doktor eşliğinde defnedildi.
Evli ve 3’ü kız 6 çocuk babası olan Ali Doğan’ın, hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Keser Köylüler, hayvanlardan bulaşan kenenin ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına yakalanan Doğan’ın yaşamını yitirdiğini söyledi.
ÜÇ YILDA 32 KİŞİ ÖLDÜ
Son üç yılda kene ısırmasına bağlı KKKA hastalığından 32 kişinin yaşamını yitirdiği Yozgat’ta 2014 yılının ilk kene vakası Çekerek İlçesi’nde yaşandı. Sultan Ünlü isimli kadın Tokat Gazi Osmanpaşa Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Keser Köyü’nden Ali Doğan, 2014 yılında KKKA bağlı ikinci ölüm vakası olarak kayıtlara geçti.
SICAKLARA DİKKAT
Kış boyu bulunduğu bölgede eksi 50 dereceye kadar kendini koruyabilen kene, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte çoğalarak doğal ortama çıkıyor. Yozgat gibi hava içerisinde yer alan illerde daha yoğun görülen kene varlığının sıcak havalarda doğal ortamda ve hayvanlarda yoğun olarak bulunduğunu dikkat çekildi. Yozgat’ta Kadışehri, Çekerek, Aydıncık, Akdağmadeni ve Sorgun’un bir bölümünde yogun olarak bulunan kenelere karşı erken önlem alınması ve kene ısırmalarında sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi isteniyor.

Editör: TE Bilişim