Meteoroloji Genel Müdürlüğü iklimsel özellikler dikkate alınarak belirlenen Türkiye'nin 9 ayrı bölgesi için 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasındaki zirai tahmin raporu açıkladı.

Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Kırıkkale, Uşak'ı kapsayan 1. Bölgede pazar, pazartesi ve salı günlerinde bölge genelinin yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında beklendiği, rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi.

Bu illerde yağış almayan günlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartların uygun olduğunu belirtildi.

2. Bölge olarak tanımlanan Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta illerinde pazar ve pazartesi günleri ortası ile kuzeyi, salı günü bölge geneli yağmurlu, doğusu yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenirken rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartların uygun olduğu kaydedildi. 

Editör: TE Bilişim