Tekke Mahallesi ve Köseoğlu Mahallesi’nin kesiştiği bir noktaya inşa edilen kapalı pazar yerinin kaba inşaatı tamamlanırken, pazar yerinin üzerine inşa edilen spor tesisi de tamamlandı.

Toplam 3 bin metrekare bir alana inşa edilen pazar yerinin içerisinde sosyal alanlar ve idari binalarda bulunuyor. Kapalı pazar yerinin üzerinde ise mahallede bulunan gençlerin kullanabileceği sentetik çim ile kaplı bir spor alanı da bulunuyor.
Pazar yeri inşaatı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’ın yıllardır beklediği önemli bir ihtiyacı karşılamış olduklarını söyledi. Pazar yeri inşaatında çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Arslan, “Pazar yerinin kaba inşaat ve spor tesisi tamamlanmış durumda. İnce işçilikler sürüyor. İnşallah Yozgat’a yakışır bir şekilde tamamlayıp, kısa sürede hizmete sokacağız” dedi.
Kazım Arslan, pazarcı esnafı, köylü vatandaşlar ve bayanların el emeği göz nuru ürünlerini daha modern ve hijyenik şartlarda kapalı pazar yerinde satabileceğini de belirterek,
 “Seçim döneminde bu bize iletilen bir talep ve istekti. Ayrıca bizim seçim beyannamemizde de yer almaktaydı. Burayı hizmete sokmakla birlikte bir sözümüzü daha yerine getirmiş olacağız” diye konuştu. 
Kazım Arslan, Yozgat’ta 40 sene önceki pazar ortamıyla günümüz arasında bir fark bulunmadığına da dikkat çekerek,
 “Bura tamamlanınca biz buna son vermiş olacağız. Aksama söz konusu değil, her yerde işlerimizi yürüttüğümüz gibi burada da çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Haber: Mustafa TEKER
Editör: TE Bilişim