Süleymanlı köyünde otlayan hayvanların üzerin yüksek gerilim hattında kopan tel düşünce köy halkından Osman Şahin, Recep Şahin ve Süleyman Özgül’e ait olan 5 büyükbaş hayvan telef oldu. Osman Şahin, hayvanları otlatmaya çıkardıklarını belirterek, “Harman yerinde hayvanlar kendileri otlanırken elektrik yüksek gerilim hattından teli kopmuş ve hayvanların üzerine düşmüş. O anda ben ve iki komşumuza ait olan 5 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Allah korusun bu tel insanların üzerine düşseydi ne olacaktı. Bu yüzden orada çoluk çocuk olmamasına şükrediyoruz. Tabi hayvanlarımız telef olduğu içinde üzgünüz” dedi.

Süleyman Özgül’de, Hayvanlar acı bir şekilde elektrik çarpması sonucu telef olduğunu ifade ederek, “ Buradan insanlar gelip geçiyor. Çocuklar oyunlar oynuyor. Bu hayvanların yerine insanlar da ölebilirdi. Tabiki insan canına gelmediği için şükrediyoruz fakat mal canın yongası bizim geçimimiz bu hayvanlardan üzgünüz” diye konuştu.
Jandarma tarafından yapılan incelemenin ardından Yerköy Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketi (ÇEDAŞ) yetkilileri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zarar tespitinde bulundu. ÇEDAŞ yetkilileri hayvan sahiplerine zararı karşılayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim