Yozgatlı genç esnaf Alper Doğru, kendisi ve ailesinin küçük gelen kıyafetleri ile iş yerinin önüne küçük bir mağaza reyonu kurdu. Demir çubukları atölyesinde birleştirerek oluşturduğu reyona kısa sürede çevre esnaf ve vatandaşlar da destek verince ortaya 'İhtiyacın varsa al, yoksa as' uygulaması çıktı.
İhtiyacı olan vatandaşlar bu reyondan gerekli kıyafetleri alabiliyor. Kıyafetler gecede askıda durduğu için gündüz almaya çekinenler geceleri tercih ediyor.
Reyonun üzerinde projenin ismi Türkçe yazılırken, devamına kentte yaşayan mültecilerin de yararlanması için Arapça olarak 'ihtiyacı olan alabilir' yazıyor.
Kendi kıyafetleri ile başladığı uygulamanın destek görmesinden mutluluk duyduğunu belirten Alper Doğru, elinden geldiğince askıda kıyafetlerin çoğalması ve daha çok insanın istifade etmesi için gayret göstereceğini söyledi.
Doğru, küçük gelen kıyafetleri değerlendirmek amacıyla başlattığı uygulamanın ayrıca çekindiği için yardım alamayan ya da veremeyenler için de önemli bir fırsat doğurduğunu belirtti. 
“Sen çekiniyorsun, karşındaki insan çekiniyor. Öyle olunca da pek çok insan kime nereye yardım yapacağını ya da nereden yardım alacağını bilemiyordu” diyen Doğru şunları söyledi: 
“Kendi imkanlarımızla böyle bir uygulama yaptık. İlk kendi kıyafetlerimizi astık, sonra vatandaşlar kıyafetlerini getirmeye başladı. Sağ olsunlar duyarlı vatandaşlarımız çok. Bunun üzerine günden güne getirenler, bırakanların sayısı artıyor. Böyle askıda daha iyi oluyor, çekinen, sıkılan insan gece alıyor kıyafetleri. Özellikle geceleri daha çok alan oluyor, askı gecede duruyor. Kışın artık yağmur ve kara karşılık üzerine bir koruma yapacağım.
Tamamen Allah rızası için yapılmış bir uygulama hiçbir menfaatimiz yok. Projenin ismi 'İhtiyacın varsa al, yoksa as'. Devamına Arapçası olarak 'ihtiyacı olan alabilir' diye yazdım. İhtiyacı olan herkes gelip buradan çekinmeden, sıkılmadan alabilirler.”
Askıdan kışlık kazak ve mont ihtiyacını karşılayan bir vatandaş, uygulamanın faydalı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim