Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen darbe girişiminin yankıları sürüyor. Yozgat Cumhuriyet Alanı’nda toplanan Yozgatlı vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürüyor. 
Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalık hep bir ağızdan ‘idam isteriz’ diye haykırdı. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgatlı vatandaşlara seslenen Vali Kemal Yurtnaç, Cuma gecesi yaşanan darbe girişimine karşı ilk direnci Yozgat halkının verdiğini hatırlatarak, Türkiye’de tüm vatandaşların meydanlara indiğini ancak bu tür durumlarda ilki gerçekleştirmenin, ilk öne atılmanın hayati öneme sahip olduğunu belirtti ve: 
“İşte sizler ilki gerçekleştirdiniz. Sizin ilk tavrınız ve gösterdiğiniz sert tavır onların direncini kırmakta önem arz etti. Bundan dolayı sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Yozgatlı vatandaşlardan gelen idam taleplerine cevap veren Vali Kemal Yurtnaç,

“Demokrasi demek bir anlamda da halktan gelen talep, istek ve beklentilere cevap vermek demektir. Siz bu talebinizi ne kadar güçlü ve çoğunlukla isterseniz. Bizi yönetenlerde o derecede ciddiye alır ve yerine getirmeye çalışır. Şimdi bu isteğinizi de duymuş oldular” şeklinde konuştu.
BAŞER HİTAP ETTİ
Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalığa konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’de, darbecilere karşı direnen kahraman Yozgat halkına teşekkür ettiğini bildirdi.

Başer, darbe gecesi bir yandan Yozgatlılardan almış olduğu temsil görevini yürütmeye çalışırken, bir yandan da Yozgatlıların meydanlarda darbeye karşı dik duruşunu ve tepkisini takip ettiğini belirtti.

Yusuf Başer, meclise bombalar yağarken, milletin emaneti meclisi terk etmediklerini ve direndiklerini belirterek,

“Bu yüce meclise memleketi işgale gelen kafir topluluklar dahi bomba atmamıştı. Ama bu hain ve şerefsizler milletin meclisini dahi bombaladı” diye konuştu. Yusuf Başer, milli iradeye darbe indirmeye çalışan hainlere en sert şekilde hesap sorulacağını da belirterek, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan ve ondan gelen emirleri hayata geçiren herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim