Akademisyenler ile huzurevi sakinleri aynı sofrada bir araya gelerek, birlikte iftar yapmanın hazzını yaşadı.
Bozok Üniversitesi  Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi  Müdürlüğü (KASAUM) tarafından Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi sakinlerine iftar yemeği verildi. 
İftar yemeğine Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, eşi Beyza Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Bozok Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Pandır ve     huzurevi sakinleri katıldı. Huzurevi sakinleri mübarek Ramazan ayının bereketli sofrasında oruçlarını birlikte açmanın huzur ve mutluluğunu bir arada yaşadı.
 İftar sonrası bir açıklama Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, yaşlılarına saygı duymayan ve itibar etmeyen toplumun geleceği olmadığını belirterek “ Bizim kültürümüzde yaşlılarımıza yakın olmak ve yakın davranmak var. Bizde  Ramazan ayında belli bir sürede olsa yaşlılarımızı bulundukları ortamı biraz değiştirerek birlikte olmayı arzu ettik” diye konuştu.
 Bozok Üniversitesi Kadın Sorunlarını Uygulama ve Araştırma Merkezinin öncülüğünde huzurevindeki yaşlılar ile farklı bir ortamda iftarda beraber olmanın huzurunu ve hazzını tattıklarını vurgulayan Rektör Karacabey “Yaşlılarımızın toplumdan tecrit olmadıklarını kendilerine yakın hürmet eden  kişiler bulunduğunu,  toplumun kendilerini benimsediğini ve kendileri ile beraber olduğunu hissetmeleri açısından böyle bir günün önemli olduğu düşüncesi ile bu organizasyon yapıldı. Bugünü organize eden Üniversitemiz Kadın Sorunlarını Araştırıma Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim