Yangın akşam saatlerinden Aşağı Nohutlu Mahallesi Şehit Mehmet Turan 1. Sokak'ta hurdacılık yapan Orhan Özer ve Annesi Meliha Özer'in evlerinin bitişiğinde bulunan hurda deposunda meydana geldi. Anne ve oğlun evde bulunduğu sırada hurda deposundan yükselen dumanları fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İçerisinde karton, plastik ve metal gibi çok miktarda hurda bulunan ev kısa sürede alevlere teslim oldu. Komşuların uyarısı ile Orhan ve annesi Meliha Özer evlerinden dışarı çıkarıldı. Hurda plastik kimyasallar nedeni ile yoğun duman bulutlarının oluştuğu yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan'ın kontrolünde yürütülen söndürme çalışmaları yaklaşın 2 saat sürdü. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da olay yerine gelerek bilgi aldı.
İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarını yürüttüğü sırada ev sahibi Orhan Özer'in yangın alanından hurdaları kurtarmaya çalışması dikkat çekti.
Mahalle sakinleri anne ve oğlun hurda toplayarak geçimini sağladığını belirterek; "Burada böyle bir yangın çıkacağı belliydi. Allah'tan itfaiye zamanında müdahale etti, bununla geçmiş olsun" dediler.
İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar neticesinde yangını kontrol altına almayı başardı.

Editör: TE Bilişim