Hindi ve kaz tüketimi başladı

YOZGAT’ta havaların soğumasıyla birlikte hindi ve kaz satışları ve tüketimi arttı. Batı toplumlarında yılbaşında tüketilen hindi, Yozgat’ta havaların soğumasıyla birlikte tüketiliyor.

Hindi ve kaz tüketimi başladı

YOZGAT’ta havaların soğumasıyla birlikte hindi ve kaz satışları ve tüketimi arttı. Batı toplumlarında yılbaşında tüketilen hindi, Yozgat’ta havaların soğumasıyla birlikte tüketiliyor.

29 Aralık 2018 Cumartesi 07:00
397 Okunma
Hindi ve kaz tüketimi başladı

Yozgat’ın tescilli lezzeti arabaşı içerisinde kullanılan hindi ve kazlar kar yağmasıyla birlikte satılıyor. Yozgat’ın köylerinde ve çiftliklerde yetiştirilen kazlar kilosuna göre 100 ila 150 lira arasında satışa sunuluyor. Hindiler de yine 150 liraya kadar alıcı bulabiliyor. Yılbaşında satışların arttığını dile getiren satıcılar “Bunun nedeni yeni yıl değildir. Bu aylarda havalar soğur, hindi ve kazlar iyice yağlanarak eti lezzetlenir. Bundan dolayı kışın tüketimi artar” dedi.
Arabaşının yanı sıra pilav, kaz çorbası, hindi haşlama, hindi kapama gibi yemeklerde de kaz ve hindiler kullanılıyor. Yozgat’ta kaz ve hindi üretimi yapan bazı çiftlikler, internet üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına satış yaparken, hindi ve kaz üretiminin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını talep ediyorlar.
Haber: Mustafa TEKER

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol