Yozgat yöresinde yaygın olarak kullanılan, insanların yaşamlarını kolaylaştıran, bir zamanlar yaşamın bir parçası olmasına karşın, gelişen teknoloji ile birlikte artık ''Nostaljik'' eserler arasına karışan, ''Değirmen taşı'', ''Sadaka taşı'', konutların damlarındaki çatlaklıkların kapatılmasında kullanılan ''Loğ taşı'' gibi daha bir çok, oyma taş parçaları belediye tarafından kurulacak müzede sergilenecek.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Her taşın bir dili var'' anlayışından hareketle, konuşmasalar da kullanım alanları itibariyle bizlere geçmişimizden önemli haberleri iletebilme yeteneğine sahip, belirli amaçlar için yapılmış taşların biraraya getirilmesi noktasında yürütülen çalışmaların sonuna geldiklerini söyledi. Yozgat'ta ''Taşlar Müzesinin'' kurulması yönündeki fikrin Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakkı Acun tarafından ortaya atıldığını kaydeden Belediye Başkanı Başer, belediye olarak bu projeyi hayata geçirmek üzere başlattıkları çalışmaların en kısa sürede hayata geçirileceğini bildirdi.
Türk kültüründe önemli bir yeri olan eski taşların kurulacak müzede hayat bulacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, Osmanlı döneminde mahallelerin muhtelif yerlerine konulan sadaka taşlarının bulunduğunu, hayır sahiplerinin kendini göstermeden yardımlarını bu taşların içerisine bıraktıklarını, ihtiyaç sahiplerinin de bu taşlardan ihtiyaçları kadarı olanı almak suretiyle, bir elin verdiğini diğer elin görmeyip, insanların rencide olmasının önün kesildiğine dikkat çekti. Başer, bu ve buna benzer daha bir çok taşın bulunduğunu, bu taşları toplayarak, belediyeye ait bazı tesislerde muhafaza etmeye başladıklarını kaydetti. Başer, ''Hakkı Acun hocamızın da bilgisi dahilinde bu taşları kuracağımız müzede sergilemeye başlayacağız. Yer konusunda kesin bir karar verilmedi. Önümüzdeki günlerde Yozgat'a gelecek olan Hakkı hocamızla birlikte Şahpin Tepesi'ni de gezeceğiz. Şahin Tepesi veya Kent Park tesislerinde müzemizi oluşturacağız'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim