Yozgat’ta önceki gece evi yanan ve hastaneye kaldırılan 39 yaşındaki şizofren hastası kimsesiz vatandaş Tayfur Şahiner, hastaneden taburcu olduktan sonra kimse sahip çıkmayınca sokakta kaldı.

Yozgat’ta kimsesiz vatandaş Tayfur Şahiner, önceki gece Eskipazar Mahallesinde oturduğu evi yandı. Yangında eli yüzü ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Şahin, 112 Acil servis ambulansı tarafından Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Bugün hastaneden taburcu olan ve gidecek yeri olmayan Şahiner, sokakta kaldı. Kendisinin kronik şizofren olduğu ve tedavi görmek istediğini ancak kimsenin kendisine sahip çıkmadığını ifade eden Şahiner, “Evim yandı, gidecek ve kalacak hiçbir yerim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan ve Valimiz Abdulkadir Yazıcı’dan yardım istiyorum. Beni tedavi ettirsinler” dedi.
Tayfur Şahiner’i tanıyan vatandaşlar da, Tayfur Şahiner’in evinin yanmasıyla birlikte sokakta kaldığını gidecek bir yeri olmadığını belirterek, “Kış mevsimi havalar eksi 20 dereceye düşüyor. Bu vatandaş bu gece dışarıda kalırsa donarak ölür. Bu sebeple devletimizin bu vatandaşa sahip çıkması gerekir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim