Yozgat Belediyesi engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak önemli bir çalışmaya imza attı. Cumhuriyet Parkı içerisinde engelli aracı şarj istasyonu kuruldu. 
Engelli şarj istasyonuna gelen engelli vatandaşlar burada hem gölgede sohbet etme imkânı buluyor, hem de akülü araçlarını şarj edebiliyor.
Yozgat’ta daha önce engellilerin araç şarjı yapabileceği istasyon bulunmadığını söyleyen engelli vatandaş Yalçın Aközlü, belediyeye teşekkür etti.
Engelli vatandaş Yalçın Aközlü, Yozgat’a bir tane engelli araç şarj istasyonunun yeterli olmadığını söyleyerek, farklı noktalara da koyulmasının gerekliliğini vurguladı.
Yozgat’ın farklı mahallelerinde bulunan birçok engelli vatandaşın yolda kalma korkusuyla şehir merkezine inmekte çekindiğini bildiren Aközlü, “
Değişik noktalarda bu istasyonlardan olursa o zaman daha çok engelli kardeşimiz merkeze inebilir. Çünkü bu araçların aküleri her an bitebiliyor. Çabuk eskiyor. Bundan dolayı birçok arkadaşımız yolda kalma korkusuyla evinden uzak noktalara inemiyor” dedi.

YAĞMUR YAĞARSA?
Engelli vatandaşlar Yozgat Belediyesi’nden engellilere yönelik bu tür projeleri çoğaltıp çeşitlendirmesini talep etti. 
Özellikle yağmur yağdığında ortada kaldıklarını söyleyen engelli vatandaşlar kendilerine özel şehrin muhtelif yerlerinde otobüs durağı tarzı korunaklı alanlar yapılmasını talebinde bulundu. Yağmur ve güneşten korunabilecek, içerisinde araçlarını şarj edecekleri istasyonların bulunduğu noktaların inşasını isteyen engelli vatandaşlar “Yani büyük kapalı binalar talep etmiyoruz. Otobüs durağı veya çardak tarzında yapılar olabilir. Belediye bizden daha iyi bilir. Talebimiz bu yöndedir” diye konuştular
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim