Vali konağı bahçesinde düzenlenen piknikte çocuklar gönüllerince oyunlar oynadı ve eğlendi, ağaç dallarından taze meyveleri ve seradan taze sebzeleri elleriyle topladı ve Vali Konağı’nı gezdiler.
Dört yıl önce başlayan bu birlik ve beraberliğin vedalaşma vaktine geldiğinde ise; Ne Vali Abdulkadir Yazıcı, ve  ne de Hami-yet Anne ve Çocukları ile Çocuk Evleri Çocukları gözyaşlarına hakim olamadılar.
Hami-yet Annelerinden; önce Mevla’nın sonra da ebediyete göç eden eşlerinin emaneti olan yavrularına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmalarını isteyen Vali Abdulkadir Yazıcı, “ Yozgat’tan ayrılırken Hami-yet Anne ve Çocuklarıyla veda edelim dedik. Bizler Hami-yet Anne ve Çocukları olarak büyük ve mükemmel bir aileyiz. Belki Türkiye’de ilk defa uygulanan rahmani bir uygulama. Ben her zaman söylüyorum Hami-yet idarecilere Allah’ın bir ikramıdır. Sizlere değil, idarecilere ikramı ilahisidir. 
Cenab-ı Hak bu güzellikleri kendi istediklerine nasip ediyor. Biz burada evinde hem anne hem baba rolü üstlenen annelerimize hayatın içinde yer almalarını sağlamaya çalıştık. 
Çünkü anne ne kadar güçlenirse çocuğuna daha iyi anne ve babalık yapacak. İnşallah bunu da başardığımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle geçen süreç içerisinde bizlere kalbi sevgilerini veren, dualarıyla bizi unutmayan, bizim samimiyetimizi, ihlasımızı anlayan anne ve yavrularımıza teşekkür ediyorum. Bediüzzaman Said Nursi’nin “Her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı vardır” sözüyle konuşmama son veriyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Abdulkadir Yazıcı,  Hami-yet Anne ve Çocukları ile Çocuk Evleri Çocuklarıyla vedalaştı.

Editör: TE Bilişim