Önceki geceden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altında bulunan Sorgun'da, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Sorgun Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de doğanın tamamen kar örtüsüyle kaplanması sonucu aç kalan yaban hayvanları için ilçe merkezinde faaliyet gösteren fırınlardan bin 500 ekmek alıp, topladıkları yiyecek ve yemleri Üçtepeler mevkiinde bulunan ormanlık alana bıraktı.
Sorgun Belediye Zabıta Memuru Salim Biçer, kar yağışı nedeniyle yabani hayvanların yaşamlarının çok zorlaştığını belirtti. Biçer, "Yabani hayvanların aç kalıp şehre inmemesi, yerleşim alanlarından uzak tutulabilmesi için bu karlı havada onların karınlarını bir nebze olsun doyurmak için fırıncı ve buğday pazarı esnaflarımızın desteği ile Üçtepeler ormanlık alanının çeşitli yerlerine bin 500 adet ekmek, yiyecek ve yem bıraktık. Bu çalışmalarımız, doğadaki kar örtüsü kalkana kadar devam edecek" dedi.
Zabıta ekipleri, kentte bulunan sokak köpeklerini de unutmadı. İlçe merkezinde aç olan sokak köpeklerinin karınları bayat ekmekle doyurulmaya çalışıldı.

Editör: TE Bilişim