Kentparka gelen vatandaşlar ve özellikle çocukların büyük ilgisini çeken hayvanat bahçesinde bulunan deve kuşları da yoğun ilgi görüyor. Hayvanat bahçesinde bir erkek ve dişiden oluşan devekuşu, bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yumurtlamaya başladı. Hayvanat bahçesi görevlileri devekuşunun bugüne kadar 8 yumurta yaptığını belirterek, “Yumurtaları şuanda biriktiriyoruz. Devekuşunun yılda 20 ile 100 arasında yumurta yaptığı biliniyor. Burada bulunan devekuşu ne kadar yumurtlayacak şuan bilemiyoruz. Yumurtalar kuluçka makinesi ile çoğaltılacak” dedi.
Hayvanat bahçesini gezen vatandaşlar da devekuşu yumurtasını ilk defa gördüklerini belirterek, “Gerçekten çok büyük bir yumurta. Buradaki devekuşu yumurtlamaya başlamış. Bu yumurtalar kırılmadan kuluçka makinesine verilerek yavru alınabilir. Böylece devekuşu sayısı da artmış olur. Çünkü çocuklar hayvanat bahçesini çok seviyor” diye konuştu.
Hayvanat bahçesinde devekuşunun yanı sıra, tavuskuşu, güvercin, tavuk, ördek, keçi, midilli atı gibi çeşitli hayvanlar bulunuyor.

Editör: TE Bilişim