Ramazan münasebetiyle çarşı ve pazarlara yansıyan hareketlilik dikkat çekti. Ancak vatandaşlar yükselen fiyatlardan şikayet ederek, birçok ürünün ateş pahası olduğunu dile getirerek, fiyatların yukarıya çekildiğini söyledi. Ramazan münasebetiyle tezgahlar, pazarlar, marketler, manavlar ve kasaplar vatandaşların birinci uğrak yeri oldu. 
Alışverişe çıkan vatandaşların geneli birçok üründe fiyatların yükseldiğini beyan ederek, “Her şey ateş pahası, ramazana özel tarife uygulanmış” yorumunu yaptı.
MARKETLER KORKUTUYOR
Yozgatlı vatandaşlar ramazan alışverişi için girdikleri marketlerde yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını ve fiyatların ürküttüğünü söyledi.  Özellikle nüfusunun büyük oranı orta direk olan Yozgat’ta vatandaşlar alacakları ürünleri bir tane, bir adet ve yarım kilo şeklinde almayı tercih etti. Ortalama bir ramazan sofrası kurmak isteyen yada dört kişilik bir ailenin sahurda tüketeceği kahvaltılık ürün alışverişi yapan Yozgatlı vatandaşlar, üç poşete 200 lira gibi ortalama bir tutar ödüyor.
KASAPLAR MEMNUN
Yozgat’ta et ve et ürünleri satışı gerçekleştiren kasaplar ise fiyatların ramazan öncesiyle aynı olduğunu ve fiyat değişikliği yapmadıklarını söyledi. Et almak isteyen vatandaşlar kasapların yolunu tutarken, kasaplarda kırmızı etin kilosu 35 liradan satışa sunuluyor. Kemiksiz dana eti almak isteyen vatandaşlar 35 liradan et alabilirken, ciğer 20 liraya,  işkembe ise 10 liraya satışa sunuluyor. Yemeklerine kıyma katmak isteyen Yozgatlı da bir kilo kıymayı yine 35 liradan çektirebiliyor. 
Kırmızı et alacak durumu olmayan vatandaşlar ise kasaplar yerine tavukçuları tercih ediyor. Manavlarda salata malzemeleri ve sebzeleriyle tezgahlarını süslerken, vatandaş marketlerin, manavların ve kasapların istediği parayı bulamadığından dertleniyor.
Editör: TE Bilişim