Edinilen bilgiye göre önceki akşam Esentepe Erdoğan Akdağ Mahallesi Bahri Akdağ Camii’nde Yatsı Namazı kılan vatandaşlar çıkışta tinerci olduğu iddia edilen gencin saldırısına uğradı. İddiaya göre cemaatin namaz kıldığı esnada etrafta bulunan çöp konteynırlarına vurarak gürültü çıkaran genci cami çıkışında vatandaşlar uyardı. Uyarılara elinde bulunan baltayla saldırarak karşılık veren tinerci gence cami cemaati müdahale etmeye çalıştı. Yaşanan hengamede kaldırımda bulduğu taşı etrafa atan genç camiden çıkan Halil Şener isimli vatandaşın bacağını kırdı. Sarhoş olduğu için yere düşen gence cemaat müdahale ederek olay yerine polisi çağırdı. Saldırgan genç polis tarafından göz altına alındı. 
Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ayağı alçıya alınan 76 yaşındaki Halil Şener, olayın Cami’nin hemen yanında bulunan Serpil Akdağ Lisesi ile cami arasında gerçekleştiğini söyledi. 
Akşam saat 20:30’da gitti camiden yatkı namazını kılarak çıktığı sırada bir gencin küfürler savurup ‘Size kıyacağım’ diyerek elinde baltayla saldırmaya başladığını söyleyen Şener, olay ayının şöyle anlattı: 
“Tinerci ilk olarak cami arkadaşımız Murat Boz’a saldırdı. Orda Murat Bozdepe üstümüze gelme yavrum üstümüze neden geliyorsun dedi. Tinerci de geleceğim dedi. Size kıyacağım baltayla dedi. Murat Bozdape’ye saldırdı. Kaldırım taşını yerden alarak bacağıma taşla vurdu. Ayağıma vurunca ben düştüm. Sonra arkadaşlar geldi. Sarhoş genci yere yatırdılar, elinden baltayı aldılar. Polisler geldikten sonra sağlık ambulansına telefon ettiler ambulans geldi. Beni aldı hastaneye getirdi. Ayağım kırık davacıyım ben. Her zaman için tinerci evlerin kenarlarında. Adamlar evinden barkından çıkamıyor. Alkol olanlarda var tabi. Orda kaç defa olay oldu. Adam bıçakladılar kaç defa hem de. Her gün oraya toplanıyorlar her gün. Yaşı 21-22 yaşındaymış.” 
Cami cemaati de tinercilerden yıllardır mahallelinin illallah ettiğini söyledi. Bu sıkıntının sadece cami cemaatinin değil mahallenin genel  sıkıntısı olduğunu belirten Salih Erdem isimli emekli imam; “Ferdi olayları küçümseyip de üstünden geçilmesi çok yanlıştır. Uyuşturucu ve ya içki insan vücuduna girdikten sonra bunu bende alsam sizde alsanız başka birinin çocuğu da alsa artık o zıvanadan çıkar, potansiyel bir suçlu durumuna düşer. Dolayısıyla bu yavrularımız gökten inmiyorlar. Bunlar bizim insanlarımız bizim evlatlarımız. Dolayısıyla bunlar bu uyuşturucuyu aldıktan sonra artık kim olursa olsun saldırgan duruma geçiyorlar. Beklide bu insanlar o uyuşturucuyu, içkiyi almadıkları zaman bizden daha efendi insanlardır. Büyüklerini sayıyorlar küçüklerini seviyorlar ama bu alındıktan sonra artık baba anne de tanınmıyor büyük küçükte tanınmıyor, hacı hocada tanınmıyor, cemaatte tanınmıyor. Şimdi elle düzeltme işi devletin işidir” dedi. 
Saldırıya uğrayan vatandaşlardan bir tanesinin evinden çıkamaz hale geldiğini belirten Erdem; “Açık konuşmak lazım. Bakın bu yavrumuz o suçu işledi de ve bir kardeşimizin bacağı kırıldı hastanede yatıyor ise öbür kardeşimiz evinden dışarı çıkamıyorsa bunu o gün sorgusunu alıp da serbest bırakmak git sen daha büyük suç işle sen daha büyük cinayet işle ölen bize gelsin demektir bu. Onun için ben şunu söylüyorum yani valimiz gerçekten hizmet aşığı bir insandır. Valimize ben buradan sesleniyorum bu kardeşlerimizi serbest bırakmak yerine, belki bu kardeşimizin babası annesi yoktur tedavisi edilmesi gerekiyorsa devlet eliyle bunun tedavi edilmesi mümkündür” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim