Yozgat’ta vatani görevini yerine getirmek hazırlanan gençler için düzenlenen asker eğlenceleri düğünleri aratmıyor. Müzik eğlence programlarında gençler gönüllerince eğlenirken, yakılan kınalar vatanı için kurban olacak Kınalı Hasanlar’ın vatan aşkını temsil ediyor.
Yozgat’ın dört bir yanında düzenlenen asker eğlencelerinden bir tanesi Murat ve Semiha Çakmak çiftinin evinde gerçekleşti. Biricik oğulları Safa Çakmak’ın kışla yolculuğundan önce bu gururu eş, dost ve komşuları ile paylaşan Çakmak Ailesi, oğullarına asker gecesi düzenledi. 
Bu gün İzmir’de kışlasına teslim olacak Çakmak için düzenlenen asker eğlencesinde gençler gönüllerince eğlendi. Halaylar çekilip oyunların oynandığı asker gecesine katılanlar gönüllerince eğlendi. Müzik eğlence programının en anlamlı bölümü kına yakma bölümünde gerçekleşti. Safa Çakmak’a kına yakıldığı sırada anne-babası duygu yoğunluğu yaşadı. 
Eğlence ve duygu yoğunluğunun bir arada yaşandığı asker gecesinde kışla heyecanı yaşayan Safa Çakmak, vatani görevine yerine getirecek olmanın gururu ve heyecanını yaşadığını söyledi. 
Her Türk çocuğunun asker olarak doğduğunu söyleyen Çakmak, kışla heyecanı yaşayan tüm tertiplerine hayırlı görevler diledi. 
Oğlunun asker ocağına gönderecek olmanın gururunu yaşayan baba Murat Çakmak da; “Bizler evladımızı kınalarla vatana kurban olsun diye kışlasına gönderiyoruz. Allah tüm evlatlarımızı ihanetin ateşinden korusun. Biz de Kınalı Hasanlar hiçbir zaman bitmedi bitmeyecek. Tüm askerlerimize hayırlı vatani görevler diliyoruz” diye konuştu. 
Biz de İleri Gazetesi olarak Safa Çakmak ve tüm askerlerimize hayırlı görevler diliyoruz.

Editör: TE Bilişim