Yardım hareketinin müsebbiplerinden sadece bir tanesi; İnfak Derneği! 
Yozgat’ın yurt içi ve yurt dışında en aktif yerel derneği konumunda olan Yozgat İnfak Derneği, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yine önemli bir iyilik hareketine imza attı. Dernek Başkanı Davut Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kumaş, Yozgatlılar tarafından kendilerine verilen yaklaşık 400 hisse kurbanı Afrika ülkeleri, “Zambiya”, “Zimbabve” ve “Kenya”ya bizzat giderek kesim işlemlerini yürüttü. 

YETİMHANE’Yİ 
UNUTMADILAR

Bunun yanında Nijer’deki İnfak Yetimhanesi de unutulmadı. Yetimhanedeki çocuklar da gönderilen kurban hisseleri ile bayramın sevincini yaşadı. 
Dernek Başkanı Davut Aslan; “Her geçen gün derneğimize olan güven ve yapılan yardımlar artıyor. Bizler de bu güveni boşa çıkarmamak ve halkımızın kurban hassasiyetini paylaşmak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında bize emanet edilen vekâletleri bizzat kesim işlemlerinin başında bulunarak yerine getiriyoruz.” dedi. 
Zambiya ve Zimbabwe izlenimlerine de değinene Aslan: “Oralarda faaliyet göstermeye çalıştığınız her alanda misyonerler söz sahibi. Fakirlikle boğuşan Afrika halkına maddi olanaklar sunarak hem inançlarını hem de o halkın beden gücünü ele geçiriyorlar. Bizler yani ekonomik anlamda güçlü olan Müslüman ülkeler bu tarz fakir Müslüman ülkelere daha fazla yardım yapmalı ve misyonerlerin gücünü bu yolla kırmalıyız. Bunu yapmazsak hem dünyada hem de ahrette büyük vebal altında kalırız” diye konuştu. 
İnfak Derneği Yönetim Kurulu üyesi Serdar Kumaş ise Kenya’daki yoksulluğun tahmin edilebilecek düzeyin çok üstünde olduğunu, batılı ülkelerin inanılmaz bir sömürü politikası ile buradaki halklara hiçbir özgürlük hakkı tanımadığını ve üzerimizdeki sorumluluğun gerçekten çok büyük olduğunu belirtti. 
Bunun yanında Serdar Kumaş, bugün ve bundan sonra hemşerilerimizden bu bölgelere yardım yapmak isteyen tüm kardeşlerimizin yardımlarının oraya ulaşmasında dernek olarak aracı olmaya devam edeceklerini, bayram dışında da adak ve akika kesimlerinin devam ettiği sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim