Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı özellikle kuraklık nedeni kuruyan göletlere, barajlara, dere yataklarına can verdi. Önceki yıllarda yaşanan kuraklık nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Yozgatlı, kar yağışının toprağa bereket verdiğini söyledi. 
Türkiye'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı içerisinde bulunan Cevdet Dündar göleti hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinin ardından buz tutarken, Kirazlı göletlerinde de su  seviyesinin bir hayli yükselmiş olması memnuniyet verici olarak karşılandı. 
Hava sıcaklıklarının gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi özellikle göletlerin donmasına neden olurken, Çamlık başta olmak üzere şehrin yüksek tepelerini saran beyaz örtü rahmet oldu, bereket oldu.
Vatandaşlar; “Son iki yıldır şehrimiz kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Bu kış kar yağışının etkisini yoğun bir şekilde göstermesi yüz güldürdü. Göletlerimiz doldu. İnşallah bereketli bir yaz Yozgat’ı bekliyor” dedi. 
Öte yandan Yozgat Belediyesi ekipleri kent merkezinde kar temizliği çalışmasını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler caddelerde trafiği belirli süre keserek, bölgenin kardan temizlenmesi için yoğun gayret gösteriyor.

Editör: TE Bilişim