Zengin- fakir herkesin uğrak yeri olan bayram pazarında bayram şekerinden leblebiye, kıyafetten, hediyelik eşyaya her türlü ürün satışa sunuldu.
Bayram Pazarı bu yılda Belediye Hizmet binası arkasında bulunan açık otopark alanına kuruldu. Arefe günü öncesi tezgahlarını açan esnaf ise müşteri beklemeye koyuldu.

Yozgat gibi Anadolu illerinde bir gelenek olan bayram pazarları vatandaşların bayrama dair ihtiyacı olan her türlü gıda ve giysileri piyasa fiyatının yaklaşık üçte birine denk gelen bir fiyatla karşılama özelliği taşıyor. 

Özellikle çocukların ve gençlerin her türlü ihtiyacını giderecek ürünler, mağaza fiyatının yarısına tezgahlarda sunuluyor. Birçoğu dükkan ve mağaza malı olan ürünler bayram pazarında, mağazalardan tezgahlara taşınarak burada satışa sunuluyor ve esnaf sürümden kazanırken, vatandaşlarda bayram pazarında daha ucuza daha çok alışveriş imkanı sağlıyor. 

Bayram pazarında tezgah açan esnaf, önceki yıllarda meydan yeri ve Büyük Cami çevresine çok büyük pazarlar kurduklarını ve o pazarda herkesin hakkıyla iş yaptığını söyledi. Bayram pazarına tezgah açan esnaf, son yıllarda Cumhuriyet Alanı ve ardından otoparka taşınan bayram pazarının eski tadının kaçtığını ve dar alanda tezgah açan esnafında çok fazla iş yapamadığından yakındı.

Bayram pazarında ilk gün beklenen düzeyde hareketlilik yaşanmazken, Pazar esnafı özellikle arefe gününde satışların artacağını ve ilginin genelde arefe günleri yoğunlaştığını aktardı. Pazarın ilk günkü müşterileri ağırlıkla mülteciler olurken, bazı vatandaşlarda açılan tezgahlarda sergilenen ürünleri inceleyerek alışveriş yaptı.

Editör: TE Bilişim