Yozgat’ın Kuyumcu Köyü’nde yetiştirilen ve köylü vatandaşın market esnafına sattığı kabak dükkan önünde sergilenerek müşterisini bekliyor. Ağırlığı ve büyüklüğü ile dikkatleri çeken kabağın mevcut haline müşteri çıkmaması durumunda kesilerek dilim dilim satılacağı ifade edildi.

Kabağı taşımakta güçlük çeken Cengiz Yaşar, reyona zor yerleştirdiğini ifade etti. Cengiz Yaşar, 40 kilo ağırlığındaki büyük kabağı tek başına kaldıramayınca, 20 kilo ağırlığındaki kabak ile objektiflere poz verdi. Kabağı sahibinden satın aldığını ve dükkanında satışa sunduğunu söyleyen Sarıyer Balıkçılık sahibi Mustafa Gökberk ise, “Kabağı yetiştiren köylü vatandaş bizlere bıraktı, bizde burada satışını yapacağız. Terazide tarttığımızda 40 kilonun biraz üzerinde geldi.  
Kırk kiloluk kabağı tek başına alan çıkmaz ise şayet, burada dilimleterek kilosunu da 1 Lira’dan vatandaşlarımıza satacağız. Hormonsuz, doğal bir lezzettir’ diye konuştu. Kabağın büyüklüğünü gören bazı vatandaşlar ise bir halk deyimi olan ‘Kabak başımızda patladı’ sözünü hatırlatarak, “Bu kabağın patladığı baş bir daha iflah olmaz, adamı öldürür. Yetiştirene helal olsun” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim