Yozgat’ta köylülerin ve toprakla uğraşan vatandaşların ilkbaharda ekim yaptığı bahçeler, sonbahar ile birlikte bozularak yetişen ürünler kışın tüketilmek üzere toplandı.
Yozgat’a bağlı köylerde yaşayan çiftçiler ve hobi amaçlı küçük bahçeler kuran vatandaşlar, ilkbahar ile ekim ve dikimini yaptığı ürünleri toplayarak kışın tüketmek üzere kasalarda istifleyerek, depolara taşıdı. Köylü vatandaşların ekimini yaptığı bazı ürünler köylü pazarında satışa sunulurken, dalda ve toprakta kalan son ürünlerde kış öncesi toplandı.  
Domates, biber, yeşil fasulye, maydanoz ve nane gibi ürünlerin son mahsullerini de daldan indiren vatandaşlar yerli ürünlerle turşu kurdu ve konserve yaptı. Yozgat’ta geçmişte Pazar tezgahlarında sıkça yerini alan yerli ayvalar ise henüz olgunlaşmayı bekleyerek dalda kalmaya devam ediyor.
PAZARA DA YANSIDI
Bağ ve bahçelerdeki son mahsuller Yozgat’ta Pazar tezgahlarında satışa çıktı.
Özellikle ceviz ve ayva vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Organik son mahsulleri almak için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde pazarın yolunu tutuyor. 

Editör: TE Bilişim