Şahmuratlı köyünde 25 yıldır hayvancılıkla uğraşan 55 yaşındaki İbrahim Tataroğlu, 6 yıl önce doğan ineğin üzerinde ay-yıldız olduğunu, yaşının ilerledikçe daha belirgin bir hale geldiğini belirterek, “6 yıl önce doğan ineğimin üzerinde ay yıldız vardı. Yaşı ilerledikçe daha belirgin bir hale geldi. Şu anda 6 yaşında. İneğin üzerinde ay yıldızı görenler ilk başta çok şaşırıyorlar. Daha sonra ineğin yanına gelerek onu sevmeye başlıyorlar. Bakımını çok özel yapıyoruz”dedi. 
YAKINDA YAVRUSU OLACAK
48 yaşındaki Nizamettin Yaşar ise, ineği ilk gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “Uzaktan bakıldığında ineğin üzerinde çok belirgin hale gelen ay yıldızı gördüğümde çok şaşırdım. Türk bayrağı olduğundan dolayı ineğe oldukça fazla ilgi var. Köylü çok seviyor bu ineği. Yakında da bir de yavrusu olacak” dedi.

İNEĞE ÖZENLE BAKIYORLAR
Bakımını diğer ineklere göre daha bir özenle yaptığını belirten 25 yaşındaki Murat Tataroğlu ise, “İneğimize ay-yıldız bazen de bayrak ismiyle çağırıyoruz. Yerli ırk cinsi olan ineğimiz çok akıllı bir hayvan. Yeminde, suyunda olsun çok özenle bakıyoruz. Bazen köydeki komşularımız olsun çocuklar olsun gelip ineğimiz seviyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim