Atık niteliği taşıyan materyalleri çöp olmaktan kurtararak, geri dönüşüm ile ülke ekonomisine de katkı sağlanacak. İki ay önce hayata geçirilen projeyle kağıt, karton, plastik ve pet şişe gibi geri dönüştürülen ürünler toplanarak ayrıştırma tesisine getiriliyor. Geri dönüşüm özelliği bulunan atıklar 8 personel tarafından özelliklerine göre tek tek ayrıştırılıyor.
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, ayrıştırılan atıkların balya haline getirilerek dönüşüm fabrikalarına gönderildiğini söyledi. Proje kapsamında esnaflara ayrıştırıcı çöp kutuları dağıttıklarını belirten Kılınçarslan, “Piyasada 70 tane metal kafesimiz var. Tüm okullara basketbol potalı geri dönüşüm kutuları dağıttık. Bunlardan ciddi manada olumlu sonuç aldık” dedi.
Öğrencilerin bu konuda ciddi duyarlılık gösterdiğine değinen Kılınçarslan, bir ton kağıdın 17 adet çam ağacına tekamül ettiğine de dikkat çekerek, “Aylık ortalama 250 ton kağıt atığı toplanan Yozgat’ta yaklaşık 4 bin 250 adet çam ağacı doğaya ve ekonomiye kazandırılıyor. Bu proje gelecekte daha da geliştirilerek Yozgat ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecek” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim