BİR hafta aradan sonra merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta toplumsal birlik, beraberlik ve yardımlaşma örneği olan, ilk olarak fırıncılarımızın ve ekmek bayilerimizin başlattığı ‘ASKIDA EKMEK VAR‘ kampanyasından bahsedeceğim. Çoğu insanımızın bu kampanyadan haberi yok. Biz de basın olarak ihtiyacı olan insanlar yararlansın diye bu konudan bahsetmeye çalışacağım.
İlk önce Fırın Sahipleri başlattılar bu ‘ASKIDA EKMEK VAR KAMPANYASINI‘ gün geçtikçede artmaya devam ediyor. Fırıncılar ve yardımseven insanlar gönüllerinden ne koparsa günde 1 ekmek veya daha fazla duruma göre artarak, bir ekmek panosu hazırlanmış, ekmek bağışında bulunanlar yardım ettiği ekmek miktarınca panoya ekmek resmi bulunan mıknatıslı fişi yapuışrıyorlar, diyelim o güğn panoda kaç ekmek var 10 ekmek var ihtiyacı olan kişi farazi fırına veya kampanyaya katılan bakkala gelerek panodan eihtiyacı ekmek kaç tane ise buradan panodan resimli ekmek fişini alarak fırıncıya veya veya bakkala vererek ekmeğini alıyor. Bu kampanyaya destek olan Tüm Fırın, Pide Fırınlarına ve kampanyaya destek veren bakkallara basın olarak teşekkürü borç biliriz. Bu yardımlaşma örneği toplumumuzun birlik ve bareberlik toplumsal yardımlaşma örneklerinden birisidir. Buradan tüm fırın sahiplerine ve yarduımsever halkımıza buradan bu kampanyayı 1 ekmekle dahi olsun destekliyelim ve ihtiyacı olanlara 1 ekmek le dahi olsun yardım edelim.
Bizim toplumumuz yarım ekmeğini bir bardak suyunu, 1 tabak aşını gerektiğinde ihtiyacı olan kişilerle paylaşmasını bilmiş bir toplumdur.Yardımlaşma zengin, fakir ayırımını kaldırır, insanlara yardımcı olmakda biraz olsun yaşam kalitesişni de artırır böylece,buradan kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum tekrar ve buradan sizde 1 ekmekle dahi olsun ASKIDA EKMEK VAR KAMPANYA’sına destek olalım ve ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olalım ve onlara yardım ederek katkıda bulunalım.