Şükürler olsun ki bir Ramazan Bayramına daha kavuştuk. Bizleri sağlık ve sıhhat içinde Ramazan Bayramına kavuşturan Yüce Mevla'ya hamd-ü senalar ederiz.. Onun sevgili kulu ve Habibi Muhammed Mustafa'ya (S.A.V) da binlerce salatü- selam yollarız  Ashabına, Ehli Beytine, arkadaşlarına ve ona gönül verenlere selam olusun!
Allaha şükür ki: Müslüman bir anne-babadan doğmuşuz, Müslüman bir belde de  yaşıyoruz, yine ne mutlu bize ki, bir şerefli dinin mensuplarıyız.” Bu güzelliklerin kıymetini bilenlere ve bu güzelliklerden haberdar olanlara, bu güzellikleri dolu dolu yaşayanlara selam olsun!.. Bu güzellikleri göremeyenlere de Allah görmeyi nasip etsin..
Malumunuz bu bayram buruk geçti, Müslüman dünyasında kan ve göz yaşı aktı..zalimlerin zulmüne maruz kalan ve Ramazanı gözyaşıyla, ağıtla figanla geçiren kardeşlerimiz oldu. Onlar için bol bol dua ettik.
Başat Suriye olmak üzere, Filistin Çeçenistan, Irak, Kerkük – Musul, Doğu Türkistan, Arakan, Mimar gibi bir çok Müslüman beldede açlık yoksulluk sıkıntı ve göz yaşı hakimdi. Gözyaşlarına karışan şehit kanları bizlere kadar ulaştı, içimizi yaktı ve yüreğimize oturdu. Zalimler beddua ettik, mazlum kardeşlerimizin kurtuluşuna dualar yolladık.Ama elimizden bir şey gelmedi. Ağıtlarını göz yaşlarını iftar sofralarımıza azık ettik. Sahurda onların feryadı ile uyandık.
Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmemiş olsa da; insani yardım ve seslerini dünya kamuoyuna duyurma da elimizden geleni fazlasıyla yapmak durumundayız. Onlar bizim kardeşlerimiz, onlar bizim canlarımız. Onların hesabını yüce Mevla’ya vermekte zorlanırız. Müslüman kardeşin kan ve göz yaşıyla bayram ederken sen ne yaptın denirse bunun hesabını veremeyiz. Zulmün bitmesi için dua etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz için dua etmeliyiz.
Yine dua ediyoruz ki: Allah zalimlerin belasını versin, Allah zalimleri kahretsin ve mazlum kardeşlerimize yardım eylesin!.
           ************.
Bayram kucaklaşma, bayram sevgi, bayram özlem günüdür.. Sevginin, muhabbetin, Özlemin, kardeşliğin yaşatıldığı günlerdir. Sılayı Rahimim ziyaret edildiği günler. Bayramı bayram olarak bilip dostluğu, kardeşliği, ahbaplığı perçinlemek gerekir.
Bayramlar sıcacık duyguların yaşatıldığı mutlu günlerdir. Çocukluğumuzda ki o güzel günleri hatırlayın. Hepimiz o mutlu bayramların özlemini yaşıyoruz.
Bayram gelecek, kırgınlıklar giderilecek, küsler barışacak, yaşlıların eli öpülecek düşmanlıklar bertaraf edilecek, hasret ve özlem bitecek, mutlu bir bayram yaşanacak. Bunları yaşamadan sevgiyi, kardeşliği, barışı nasıl tesis edeceksiniz ki?…
Elimizde ki imkânların değerini, kıymetini bilmiyoruz; şükretmesini bilmeyenler, yaşadığı güzelliklerin farkında olamazlar ve tabii ki, mutlu da olamazlar. Hayat onları mutlu etmez! Yaşadığı güzelliklerin farkında olmayanlar hayat sınavını da kazanamazlar kaybederler ! ..
Bayramı tatil olarak değerlendirip, kapılarını kapayıp soluğu tatil beldelerinde arayanlara yazıklar olsun!
Bayramı bayram gibi yaşamak, bayramı bayram gibi geçirmek Müslüman olmamızın gereğidir. İnsanlar günlük sıkıntılarından geçim derdinden birbirini kırıyor, birbirini unutuyor. Dostları, akrabaları, hatırlamıyoruz, birbirimize selam veremiyoruz, dostlukları, akrabalıkları unutuveriyoruz. İşte bayramlar bunun için özel bir fırsattır.
Bayramda çıkın: Dostlarınızı ziyaret edin, büyüklerinizi ziyaret edip ,ellerini öpün; hayır dualarını alın, akrabalarınızı ziyaret edin, onları hatırlayın. Kabristana uğrayın aranızdan ayrılanları hatırlayın, onlar için dua edin. Hastaneleri, çocuk yuvalarını, huzur evlerini, garibanları, yoksulları, yetimleri hatırlayın, kimsesizleri ziyaret edin unutmayın!
Bayramı bayram gibi yaşayıp; komşuları dolaşın, sıcacık çaylarını yudumlayın, aralarında küs olanlar varsa onları barıştırın. Siz birisiyle küsmüşseniz  çekinmeyin önce siz gidin onlarla kucaklaşın.
Bayramda küslük, dargınlık, olmaz! Müslüman'ın bir kardeşiyle  üç günden fazla küs durması yasaklanmıştır!.. Kucaklaşmanın, barışmanın, dostlukları pekiştirmenin zamanıdır.
Allah yar ve yardımcınız olsun. Zulümler bitsin, insanlık huzur bulsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Hayırlı bayramlar.