Herkesin siyaseti yordaması, eleştiri üslubu ve yol gösterici fikirleri ayrıdır. İsviçre’nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumuna katılan Başbakanımız Sayın Tayyip ERDOĞAN’ın Amerikalı bir modaratör başkanlığında hazırlanan Ortadoğu konulu tartışma programında  İsrail Devlet Başkanı Şimon PEREZ’e verdiği tepkili yanıt seyreden yerli yabancı herkes tarafından çok alkışlandı.
Yıllardır kanayan bir yara olan Filistin sorununda ne zaman bir ümit ışığı görünse yıların vermiş olduğu kinle esen fırtınalar tekrar o ışığı söndürüyor, yaranın alanını tamamen büyütüyor. İsrail hükümeti arkasındaki Amerika ve Avrupa destekli şımarıklıklar ve teknolojik imkanları sayesinde her seferinde üstün çıkıyor, kardeşlik ve tarihi bağlarımız olan Filistin halkına yaptığı zulümlerle sürekli içimizi acıtıyor.
Gôo Oğlanın Apdılla Emmi Davos tartışmasını kahvede etrafına toplanan kalabalığa çay eşliğinde şöyle anlatıyordu.
-    Bana bah… Perezmisin, Pırazmısın gulağmın dibinde bağarma.. Elimin tersiynen şafağna bi dene godunnuydu got üstü otuttururum. Zatin gebermiye bibaşın galmış, alayıcığımızdan da yaşlısın donuz şikirsiz. Söst..
-    Ula Tayyip ben sana noördüm de sen bana böyle diyon. Filisdinliler gelsede Isdanbıl’a bomba atsa sen norün…
-    Isdanbıla bomba atacah adamın ben abısını guvalarım. Gotveren, o pilajda çimen uşahlar size noördüde o guccücük yavrıları ziyan ettiniz. Tıfıl tıfıl daha bıyığ terlememiş uşahlar. Sen heç Allah’dan gorhmuyonmu deyus..
-    Ula acik düzgün gonuş, ne soöyyüp duruyon. O tıfıl uşahlar didiğiniz bize her gordüğü yerde bi gağnı daş atıyo gormüyonnu..
-    Gonuşma lan.. Onnar ha bire daş atacak sizin cenabet pijlerinize. Bi daha onnara bi dabanca ne sıhın, alayıcığınızında buynuzunu gırarım. Gotverenler… didi.
-    Abııııımmmm.. Babayın anayın aşını içiyim. Adamı titireme duttu. Ağzını açıpda bi bişey diyemedi ya la.. Bi dise Tayyip şaplağ yapışdıracah.. O arada arhasındaki adam Amerihalımıymış, neyimiş, Tayyib’in omuzuna vuruyo, Ula Allahi Severseniz doğüşmeyin, şurda acik laflıyoh, biraz daha gonuşağan dağalacığık diyo.
-    “Çek la” ırzıgırıh şu elini, sen kim oluyonda benim omuzuma elini atıyon, eşşek sıpası didi. Adam bi gızardı, zatin zabahdan beri atın onüne it çıhar gibi her lafa garışıyon dürzü, bah gahar bi ton zopa çekerim sana didiydi, adam dilini yuttu la…
Diyordu. Gülmekten karnımızın derileri ağrıdı. Fanatik bir Tayyip ERDOĞAN taraftarı olan Apdılla Dayı, anlatırken öyle bir heyecana kapılıyordu ki, olan olaydan Sayın Başbakanımızın galip gelmesinden duyduğu keyfi ve heyecanı etrafa yayıyordu. 4-5 kere sandalyeden kalkıp kalkıp yan değiştirdi. O sırada Kör Üsüyün Emmi lafa karıştı.
-    Ula Abdılla… zabahdan belli milleti lafınan uyuduyon, ne zaman didi Tayyip ERDOĞAN öyle. Goca Hokümetin başı dutarda başga bi dövletin başına süvermi heç. Sadece “Gah la şurdan eşek sıpası, bi daha o Filisdinnilere eziyet edersen duşganı gırararım didi o gadar.
Bu muhalefete oldukça sinirlenen Apdılla Emmi,
-Hastir lan kor it. Sen ne Annan siyasetten de her lafa garışıyon. Gucüğün it gibi ordan gozünü kipildeterek vız vız ediyon. Gahıp yörümedimi dört beş dene gavurun üsdüne..
-    Yav yörüdü yörümesinede, o gadar soğmedi.
-    Süs la. Bah gahar enilerim. Her lafıma garışıyon, hotacılıh edip durma.
Yav yapmayın, ayıptır, sayıptır dedi millet yatıştırdı ama. Ağzı bozuk Apdılla Emmi süverek kahveden dışarı çıktı ve homurdanı homurdanı gitti.
Anadolu insanı heyecanlıdır. Sayın Başbakanımızın gayet medeni ve uluslar arası diplomatik nezaket çerçevesinde İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü eleştirmesi ve insan haklarına saygıya davet etmesi, gösterişli fiziği ve etkili ses tonuyla oturduğu yeri dolduran duruşu Apdılla Emminin sevgisini yüze katlamıştı.
Bizimde onun sinirli, heyecanlı, doğal ve sevimli anlatıları saatlerce gülmekten karnımızın derilerini ağrıttı.
Sen çok yaşa Apdılla Emmi emi…