Gebelik; insan yaşamında beslenmenin en önemli olduğu evrelerden biridir. Gebelik dönemindeki beslenme şekli anne ve doğacak bebeğin sağlığını doğrudan etkiler. Bu gerçek, halk arasında gebe annenin iki kişilik yemesi fikrini doğurmuştur. 
Ancak gebelikte aşırı beslenme de yetersiz beslenme kadar anne ve bebek sağlığına zararlıdır. Doğum ağırlığı 4 kilogramın üzerinde doğan bebeklerin ileride obez olma riski, yaşıtlarına oranla iki kat daha fazladır. Aynı zamanda bu bireyler ileri yaşlarda  kalp-damar ve diyabet gibi hastalıklara daha yatkın olmaktadır. 
Yapılan bir araştırmanın sonucuna göre hamilelik boyunca sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak, bebeğin 4 kilogramın üzerinde doğma ihtimalini  yüzde 18 oranında   azaltmaktadır. 
Gebe kadının beslenmesi ile anne ve doğacak bebeğin sağlığı arasında önemli bir ilişki bulunmaktadır. Bebeğin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı büyümesi ve gelişmesi annenin gebeliği süresince yeterli ve dengeli beslenmesi ile olanaklıdır. 
Gebelik döneminde annenin her ay ortalama bir kg ağırlık kazanımı idealdir. Önerilen bu ağırlık artışının, beslenme ilkelerine uygun bir biçimde sağlanması gerekir. 
Gebelik süresince et, balık, kümes hayvanları, yumurta, peynir ve kurubaklagiller, süt-yoğurt grubu, ekmek ve tahıllar ve sebze ve meyvelerin günlük tüketilmesi gereken miktarlar kişiye özeldir. Ancak bu besin gruplarının gebelik döneminde özellikle ne sebeple tüketilmesi gerektiğine bir bakalım:
- Beyin, kas, kemik ve dişlerin gelişimini, kan yapımını ve büyümeyi sağlaması açısından et, balık, kümes hayvanları, yumurta, peynir ve kurubaklagiller gibi proteinden zengin besinler tüketilmelidir.
- Özellikle kemik ve diş gelişimi için gerekli olan kalsiyum süt-yoğurt grubu besinleri tüketilerek karşılanmalıdır. 
- Karbonhidratlardan ve B vitaminleri yönünden zengin olan ekmek ve tahıllar büyüme, gelişmeye ve merkezi sinir sistemi gelişimine yardımcı olurlar. Bu nedenle günlük ekmek ve tahıl tüketimine dikkat edilmelidir.
- Sebze ve meyveler vücuda C vitamini sağlar. Ayrıca posa içerikleri yüksek olduğundan gebelikte çok sık görülen kabızlığın giderilmesinde de yardımcı olurlar. Bu nedenle düzenli olarak sebze ve meyve tüketilmelidir. 
- Yağlar ve şekerler vücuda enerji sağlayan yiyeceklerdir. Fazla miktarlarda alınması kilo artışına sebep olur. Bu nedenle tüketim miktarları kontrol altında -----
Bebeğin beyin gelişimi için haftada iki kez balık tüketilmelidir.
Gebelik döneminde sağlıklı beslenerek sağlıklı bebekler dünyaya getirebilmek için gerçek diyetisyeninize başvurun.