İNGİLTERE'de top koşturan Türk futbolcusu Cenk Tosun attığı golden sonra Bozkurt işareti yaparak sevinç gösterisinde bulunmuş. Bu hareketi İngiltere Futbol Federasyonu ırkçılık işareti olarak yorumlamış ve futbolcumuz hakkında soruşturma başlatmış. 

Bozkurt işaretinin Bozkurtça düşünmenin yerli yabancı ne kadar çok düşmanı varmış diye düşündüm. Bir zamanlar rahmetli Ecevit, Erbakan, Evren vs gibi yerli insanlar da Bozkurt işaretine şiddetle karşı çıkmışlar ve galiz kelimelerle suçlamışlardı. 

Allah’a şükürler olsun ki onların çizgisinden gelenler bugün samimi olsunlar veya olmasınlar Bozkurt işareti yapmak durumunda kaldılar. Bugün sivilde de resmi kurumlarda da Bozkurt işareti yapanların fotoğrafları gazeteleri, televizyonları süslüyor. 

Nasıl süslemesin ki Irak’ta Suriye’de vatan için savaşmaya ölmeye gidenler o işareti yapıyor. Son Azerbaycan Ermenistan savaşında, Ermenileri önünde kovalayan Azerbaycan askerleri ve başındaki Subayı Bozkurt işareti yaparak zaferlerini kutluyor.

İşin bir başka boyutuna da bakalım. İngiliz Futbol Federasyonu bu işaret için ırkçılık demiş. Dediklerinin samimiyetini ve doğruluğunu anlamak için İngiltere’nin geçmişine göz atalım.

Karşımıza çıkan sonuç dünyayı karıştıran, binlerce insanın ölümüne sebep olan savaşları çıkaran veya emperyalist sömürgeci davranışların kahramanı olan İngilizlerdir. İngilizlerin silahlarının üzerinde pek çok milletin kanı hala kurumamıştır.

Bir devletin kendi ülkesi dışında, üzerinde egemenlik kurarak yönettiği ekonomik ve siyasal çıkar sağladığı, her yönden sömürdüğü ülke tanımı İngilizler üzerine tıpa tıp uymaktadır.

16. yüzyılda başladığı sömürgeciliği 20 yüzyılda dünyada milliyetçilik akımının güçlenmesiyle bırakmak zorunda kalmıştır. Tam bırakmada değil yönetimi bırakmış yine kültürel ve ekonomik emperyalizmini sürdürmüştür.

Önce Hindistan, Avusturya, Yeni Zelanda bağımsızlığını almış daha sonra 30 yakın Afrika ülkesini sömürgesini azad etmiştir.

Bulunduğu topraklarda sömürgenin yanında ırkçılıkta yaparak pek çok hayatın sönmesine sebep olmuşlardır.

Öyle bir İmparatorluk kurdular ki, dünya nüfusunun yüzde 23 üne, topraklarında yüzde 24 üne hâkim olmuşlardı.  

Güneşin batmadığı imparatorluk diye de anılan Britanya İmparatorluğu Afrika’da, Asya’da ve Ortadoğu’da gözyaşı, ölüm ve acı olayların olmasına sebep olan kuvvettir.

Geçmişinde bu olan bir milletinin kuruluşunun masum ve milli bir tanıtım işareti olan kurt işaretine ırkçılık olarak değerlendirmesi en hafif deyimle haddini bilmezliktir.

Eğer Futbolcumuz bu işareti anlamına uygun, Türklüğün sembolü anlamında yaptıysa Türk devletini yönetenler, yönetenlere destek verenler ve tüm siyasetçiler de tepkisini ortaya koymalıdır.

Sözün sonu; Gönül ister ki, o gün gelsin, Bozkurt işareti yapan, o düşünceyi taşıyan kişiler İngiliz topraklarında çoğalsınlar.