Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Yozgat temsilcisi Sorgun Belediyespor, puan kaybetmeye devam ediyor.
Bundan önce oynadığı 2 deplasman ve biri de kendi evinde olmak üzere toplam üç maçta sadece bir puan alabilen Sorgun Belediyespor, hafta sonu yine evinde oynadığı Yeni Altındağ Belediyespor maçında da bir puana razı olmak zorunda kaldı.
İlhan Özbay ile yollarını ayırıp, geçen yıl takıma play of oynatan Feridun Dündar ile yeniden anlaşan Sorgun Belediyespor, bu hafta sonu oynadığı maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Maça her iki takımda birbirini kontrol ederek başladı. Aslında maçı izlediğimiz kale arkasında edindiğimiz izlenim, futbolcularında kendi aralarında konuşmalarından anladığımız kadarıyla Yeni Altındağ Belediyespor, Yozgat’a bir puana razı bir şekilde gelmiş. 
Öğrendiğimize göre bu ligde ekonomik durumu en iyi olan Yeni Altındağ Belediyespor, iyi de transferler yapmış. Ancak onların ortaya koyduğu futbol da izleyenleri memnun etmedi. Buna rağmen onlar istediklerini alarak Ankara’ya döndüler, biz ise bir puana razı olmak zorunda kaldık.
Sorgun Belediyespor’da benim bu yıl gözlemlediğim bir durum var. Takım ilk yarılarda daha derli toplu gözükürken, ikinci yarılarda adeta tatile çıkmış gibiler. Bunu içerde ve dışarıda oynadığımız tüm maçlarda gördük.
Zara Belediyespor maçında ilk yarıda daha üstün olan taraf bizdik ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattık, ikinci yarıda futbolcularımız tatile çıkınca sahadan 3-1 yenik ayrıldık.
Evimizde Aksaray Sanayi ve Gençlikspor ile karşılaştık, ilk yarıyı 2-1 önde kapattık, ikinci yarıda futbolcularımızın saha ortasında bir mangal yapmadığı kalınca, 90 dakikayı 2-2 beraberlikle bitirdik.
Deplasmanda Kayseri Hacılar Erciyesspor ile oynadık, ilk yarı boyunca her iki takımın yarattığı 18 pozisyon var, bunların 16 tanesini Sorgun Belediyespor’a ait, ancak devrenin sonlarına doğru uzaktan atılan bir şutla 1-0 yenik durumda soyunma odasına gittik. İkinci yarıda ise yine futbolcularımız tatilde, ardı ardına yediğiniz gollerle sahadan 3-0 yenik ayrıldık.
4. Maçınızda evinizde Yeni Altındağ Belediyespor ile oynuyoruz, ilk yarıda yine çok iyi olmasak ta, genel olarak üstün olan taraf biziz. Ancak golü konuk ekip buluyor, hemen akabinde beraberliği yakalıyoruz ve ikinci yarı yine tatildeyiz. 
İkinci yarıda koca 45 dakika boyunca bir tek pozisyonumuz bile yok. Buradan anlaşılacağı üzere, takımımızın kondisyonu ancak 45 dakikayı çıkarabilecek kapasitede. 90 dakika yetecek kondisyonu kazanabilmeleri içinde zamana ihtiyaç var, o da bizde yok.
Geçtiğimiz yıllarda oynadığımız takımlarla karşılaştırdığımız zaman şunu söylemek mümkün. Bu güne kadar izlediğimiz takımlar, geçen yıllardaki takımlardan daha zayıf. Her takım bir diğerini yenebiliyor. Yani ligi alıp götürecek bir takım yok. Zara Belediyespor da bunlara dahil. Bakmayın siz Zara’nın almış olduğu galibiyetlere. Zara bu güne kadar dişine göre bir takımla oynamadı. Bir tek Altındağ ile evinde oynadı, o maçı 1-0 kazanmasını bildi. Ben Zara Belediyespor’un zor maçlarda çok puan kaybedeceğini düşünüyorum. 
Sorgun Belediyespor’a gelince, Feridun Hoca’nın ne yapıp edip, bu takımı toparlaması, onları disipline etmesi lazım. Bu da yeterli olmayabilir Onlara yeniden takım ruhu kazandırması gerekli. Bekleyip göreceğiz, bakalım devri devran ne gösterecek.