Yerel seçimler yaklaşıyor, yavaş yavaş aday isimler telaffuz edilmeye başlandı. Dileğimiz odur ki: hem Ak Parti hem de MHP Yozgat Belediye Başkan adaylığına ciddi birer isim belirler ve bu şehrin ufkunu açacak aday önerisini genel merkezlerine takdim ederler. Elbette birçok aday çıkacak ve aday adayı olarak boy gösterecekler. Şartları taşıyan her bireyin aday olma hakkı vardır.

         Ancak arzu ederiz ki: en iyi, ehliyet ve liyakate sahip aday belirlenir; Yozgat’ı geleceğe taşıyacak ciddi adımlar atarlar. Yozgat’ın iyi bir belediye başkan adayına- iyi bir yöneticiye ihtiyacı vardır. Buna tartışmak bile anlamsızdır. Bu şehrin modern kalkınmış bir şehir olma yolunda ilerleyebilmesi: ufku açık çalışkan ileri görüşlü ehil bir ekibin iş başına gelmesinden başka bir seçeneği yoktur.

         Bu manada Sayın Hüseyin Durusoy’dan bahsetmiştik. İkinci bahsedeceğimiz isim: Birikim ve donanım sahibi hemşerimiz: Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Köksal Hocadır. Fuat Hoca Yozgat’ın yetiştirdiği kıymetli bir değer. Kendisini yakinen tanıyoruz. İşiniz ehli, şehircilikten anlayan, mühendis, birikimli ve donanım sahibi… Ufku açık, çalışkan, azim ve irade sahibi bir kişi…

         Fuat Beyin yapısını biliyorum. Şöyle düşünüyorsak yanlış olur. Aday adayı olsun düşünürüz… Aday adayı olmaz, torbaya girmek istemez, adayımız ol diye teklif götürülüp: Sen bizim adayımızsın denir ve adaylık konusunda ikna edilirse olumlu bakabilir. Yoksa aday adaylardan birisi de sen ol der; düşünür bakarız derseniz buna ihtimal vermiyorum.  

         Neden aday yapılmalı? Dedik ya Yozgat’ın iyi, çalışkan, ufku açık bir belediye başkan adayına ihtiyacı var. Şehrimizi modern yapıya kavuşturacak, şehrin çehresini değiştirecek ve geleceğe taşıyacak bir yönetici arzuluyoruz. O zaman ben adayım diyenlerin yanı sıra; aday olmasını arzu ettiğimiz kıymetli değerlerin de adaylığını zorlamak ve teklif götürmek durumundayız. Donanımlı, ehliyet ve liyakat sahibi insanlar aday gösterilmeli, bunların içinden de Yozgat için elzem olacak adaylar tercih edilmelidir. Bu mana da siyasi parti il yönetimine büyük görevler düşmektedir.

          Belediyecilikte şu üç şeyi önemsemeliyiz.1- Yaşanabilir modern bir şehir olma yolunda ciddi  adımları atabilecek bir aday, 2- Şehrin ekonomisini düzeltecek ticari yapısını değiştirebilecek ve işsizliğe çözüm getirebilecek bir aday, 3- Projeleri ve düşünceleriyle kültürel mana da bu şehri elli yıl sonarsına taşıma kapasitesi olan bir aday tercihimiz olmalıdır.

         Siyasi partiler şu yanlışı yapıyor. Rastgele bir aday belirliyor, millete bunu seçin diye zorlamada bulunuyor, sonra da hem siyasi parti hem de millet hayal kırıklığı yaşıyor. Son pişmanlık da fayda etmiyor, şehrin ve milletin koskoca bir beş yılı heba olup gidiyor. Bu şehre ve bu şehrin geleceğine yazık ediyoruz….

        Prof. Dr. Fuat Köksal Hocamı,  değerlendirirken bu krıterleri göz önünde bulundurdum. Onun donanım ve kalite, ehliyet liyakat konusunda iyi bir tercih olabileceğine düşüyorum. Ak Partinin son dönemde Yozgat’ta oy kaybetmeye başladığını düşündüğünüzde aday tercihinin de çok önemli olacağını ifade etmek isterim. Fuat Köksal Hocamızı şu parti, bu parti diye değerlendirmedik. İsim ve birikim olarak değerlendirdik.

         İsimler konusundaki değerlendirmelerimiz devam edecek. Belediye başkanlığı konusunda tercihim parti olmayacak, şahıslar olacaktır. Çünkü gördüm ki: belediyeyi siyasi partiler değil şahıslar yönetiyor…