YILLAR ne kadarda çabuk geçiyor. 2001 yılının Mart ayının ilk haftasında konuk edeceği Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yapan Yozgatspor’un ve taraftarlarının heyecanı, daha dün gibi geliyor, düşününce. Tarihinde ilk kez Yozgat’a gelecek olan Fenerbahçe’nin en büyük korkusu, hava koşulları. Kanaryanın bu korkusu da yerinde... Dışardan gelen insanı olumsuz yönde etkileyen sert bir havası olan Yozgat’ın korkusu da Fenerbahçe’nin ligde yakaladığı hava...
Ligin ikinci yarısında 4 deplasmana çıkan Yimpaş Yozgatspor, iyi futbolunun karşılığını alamadı. Bunun sonucunda ilk 10 hedefinden hızla uzaklaştı. Daha da uzaklaşmamak için Fenerbahçe maçını dönüm noktası olarak gören kırmızı/siyahlı ekip, öncelikle ve özellikle iyi futbolu düşünüyor. Böyle de düşünmek zorunda. Bu maç diğer maçlardan her yönüyle farklı... Kırmızı/siyahlı ekibin lig lideri Fenerbahçe karşısında kaybedeceği fazla bir şey yok.  Ama kazanacağı çok şey var. O nedenle Yimpaş Yozgatspor bu maçta iyi futbol oynamak durumunda. Kazanmak için savaşmak durumunda. Kaliteli bir futbol ortaya koyup, kaybetmiş olsa bile kimse çıkıp da, ‘Neden yenildin?’ diye bir şey sormaz. Kötü bir futbol sergilendiğinde, kazanılmış olsa bile, skorla teselli bulunur, diğer maçlarda ise bu kötü futbolun faturası da ağır olur…
O nedenle Yimpaş Yozgatspor, futbolu çirkinleştirmeden, sahada 90 dakika savaşarak, haftalar sonra çıktığı taraftarına kaliteli bir futbol ve gelecek için umut dağıtmaktan başka çaresi yok.
Diğer taraftan kırmızı/siyahlı renklere gönül verenler her zaman olduğu gibi bu maçta da misafirperverliğini sonuç ne olursa olsun göstereceklerdir. Bayram tatiline rastlaması sebebiyle çevre illerden çok sayıda Fenerbahçeli Yozgat’a geldikleri gibi gitmeli ki; daha sonraki maçlarda da rakip takımın taraftarları gelsin, şehir ekonomisine katkı sağlasın. Yozgat’ın tanıtıma ihtiyacı var, bu da önüne konulmuş en önemli fırsat…

YOZGAT PRESLE VURACAK

Yimpaş Yozgatspor, güçlü rakibi Fenerbahçe’yi presle durdurmanın hesaplarını yapıyor. Fenerbahçe’nin kendilerinden çekinmesinin doğal olduğunu söyleyen Kalpar, “Ligin iyi futbol oynayan iki ekibiyiz. Çok iyi bir maç olacak. Rakibimizden çekinmiyoruz, gözümüzde büyütmüyoruz” dedi.
Futbolcularının sahanın her yerinde görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ve Fenerbahçe’yi presle durduracaklarını da kaydeden Yimpaş Yozgatspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, rakibin zaaflarından yararlanarak sonuca gideceklerini söyledi. Kalpar açıklamasında daha sonra şöyle konuştu:
“Fenerbahçe formunun zirvesinde, en yakın takipçisinin 5 puan önünde lider. Fenerbahçe gibi bir takımda sakat veya cezalı futbolcunun bulunması fazla sorun yaratmaz. Yedek kulübesinde oturan futbolcu da en az oynayan kadar kalitelidir. Ama bunların hiç birisi bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren taraf, Fenerbahçe karşısında biz ne yapabiliriz?. Bu maçtan her türlü sonuç çıkabilir. Önemli olan futbolu çirkinleştirmemektir. Futbol oyun kuralları çerçevesinde kazanmak için mücadele vermektir. Biz bunu yapacağız. Rakibimizi durduracağız. Açık futbolu tercih edeceğiz. İyi mücadele eden kazanacak. Oyun anlayışını rakibine kabul ettiren taraf kazanacak. Biz bunun bilincindeyiz. Rakibimizin zaaflarını da ezberledik. Bunları değerlendireceğiz.” 

KANARYA ÇAMLIĞA KONDU

Cumartesi günü Yimpaş Yozgatspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, uçakla geldiği Ankara’dan Yozgat’a 3 saatlik karayolu yolculuğu sonunda ulaştı. 1600 rakımlı Çamlık’ta bulunan Galata otelin önünde bir grup Yimpaş Yozgatspor taraftarı ellerinde 'Aslan Terbiyecisi Fenerbahçe Hoş geldin' pankartı ile karşıladı, kırmızı/siyahlı ekip lehinde sloganlar attı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve futbolcular otobüsten iner inmez doğrudan otele girdi, sorular yanıtsız kaldı. Saat 16’00'da otele ait çim sahada yapılacağı bildirilen antrenman, futbolcuların yorgun olduğu gerekçesiyle önce iptal edildi, daha sonra karar değiştirip, antrenman yapıldı. Fenerbahçe yarın Yozgat’taki çalışmasını basına kapılı olarak otelin sahasında gerçekleştirecek. Fenerbahçe’nin Milli takımdaki futbolcuları Ogün, Abdullah ve Rüştü’nün Milli maç sonrasında uçakla Ankara’ya geldikleri bildirildi. Milli futbolcular Ankara’dan katıldıkları kafileyle birlikte Yozgat’a geldiler.  Bu arada Fenerbahçe’nin kaldığı Galata Çamlık oteli çevresinde polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

RAPAİÇ YOZGAT’TA YOK 

Fenerbahçe’de cumartesi günü oynanacak Yimpaş Yozgatspor maçı öncesi sakatlıklar büyük baş ağrısı. Sağ kasığından sakatlığı bulunan sarı lacivertlilerin yıldız ismi Rapaiç’in hafta sonu Yimpaş Yozgatspor maçında forma giyemeyeceği ve kadrodan çıkarıldığı açıklanırken, Serhat, Rüştü, Ogün ve Jhonson’un durumları da maç günü netlik kazanacak. Sarı lacivertlilerdeki sakatlıklar teknik heyeti endişelendirirken, kaleci Rüştü’nün yerine genç Oguz’un hazırlanması için talimat verildi. Önceki günkü idmanda Rüştü’nün oynayamama ihtimali göz önüne alınarak genç kaleci Oğuz ile özel olarak ilgilendi. Oğuz da, “Kendimi forma giyecekmiş gibi hazırlıyorum” dedi. 
Yozgat maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de Revivo çift kalede 4 gol atarak izleyenleri büyüledi. Maç sırasında bandajlı eline isabet eden Yusuf bir süre tedavi gördü. 

YOZGAT’IN SEVİNCİ 
YARIM KALDI

Yozgat, konuk ettiği Fenerbahçe maçında tarihi günlerinden birini yaşadı. Binlerce seyircinin stada giremediği maçı izlemek için stat çevresindeki camilerin minareleri ve yüksek tepeler kullanıldı. Yimpaş Yozgatspor Ayew’in attığı 2 golle sevindi ama bu sevinçleri 90 dakikanın sonuna 2-3’lük skorla yansımadı, sevincin yerini öfke aldı.
Yimpaş Yozgatspor-Fenerbahçe maçı sonrasında hakem Ali Aydın ve Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’a taraftarlar tepki gösterdi. Ali Aydın’ın taraflı bir maç yönettiğine inanan taraftarlar daha sonra Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın 2-1’den sonra oyuncu değişikliği yapmamasını eleştirip, istifa sloganları attı. Kırmızı/siyahlı ekibin Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, taraftarların gösterdiği tepkide haklı olduklarını belirterek, “İyi mücadele verdiğimiz, farklı kazanacağımız bir maçı kişisel hatalarla kaybettik. Futbolcularımı sahadaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum” dedi.

BERABERLİĞE 
RAZIYDIM

Yozgat karşısında kötü oynadıklarını kabul ettiğini söyleyen Fenerbahçe Takım Kaptanı Ogün, “doğrusu 2-1 mağlup durumdayken beraberliğe razıydım. ‘inşallah bir gol atar beraberliği kurtarırız’ diye dua ediyordum” dedi. Milli takımdan dönen oyuncuların yorgun olduğunu, maç öncesinde uyku sorunu yaşadıklarını belirten tecrübeli oyuncu, “ancak bunlar mazeret değil. Kötü oynadık ve şansımızla kazandık. Bu galibiyete altın değerinde bile demek az. Çok önemli bir virajı kazasız döndük’’ diye konuştu.