EVİMİZDE tasarruflu ampuller var hepimizin, kırışla yapmamız gerekenleri öğrenelim.  
Bir öğretim görevlisinin başından geçenler...
Eşim kazara enerji tasarruflu 8 ampulün bulunduğu kutuyu yere düşürerek tüm parçaları tuzla buz olup çevreye saçıldı. İlk iş ayaklarıma batmasın diye köpeklerimizi ortamdan uzaklaştırdık. Ben ise bütün düşüncesizliğimle alelacece büyük parçaları çıplak elle toplayarak çöpe attım. Ve hemen ardından elektrik süpürgesiyle küçük parçaları temizledim. Sorun çözülmüştü. Yada ben öyle sandım… (Bilim insanı falan fark etmiyor, bazen boş bulunup olmadık yanlışlıklar yapabiliyor insan)
Aradan birkaç saat geçtikten sonra nefes alma zorluğu başladı. Analitik şok belirtileri yaşıyordum. Geçte olsa anlamıştım ki cıva, solunum sistemimi felç etmek üzereydi.
Süratle en yakın hastanenin acil servisine attık kendimizi. Giriş işleminin ardından acil doktoru belirdi. Eller cepte beni tepeden tırnağa süzdükten sonra, neler olduğunu anlatmama müsaade etmeden ‘’Eşinizle kavga mı ettiniz?’’ diye sordu. Yükselen tansiyon, solunum bozukluğu eşimdeki korkudan kaynaklanan gerginlik sayın doktorumuz da çok anlamlı bir teşhise ve tedavi kararına sebep olmuştu. Ben iyice yavaşlayan solunumumla kendimi kaybetmeden, eşimin bağırdığını duydum. ‘’Zehirlendi, nefes alamıyor, dudakları ve tırnakları morardı, ölüyor, ne anksiyetesi? Ne biçim hekimsiniz?’’ Gerisini hatırlamıyorum…
Gözümü açtığımda etrafımda 5 hekim, 4 hemşire, yüzümde oksijen maskesi vardı. Nihayet doğrular anlaşılmış, teşhis konulmuştu. 
Kırılan ampullerdeki zehirli gazı soluyarak zehirlenmiştim. En yaşlı olan hekim elimi tutarak konuşmaya başladı. ‘’Bakın çok ciddi bir sağlık problemi ile karşı karşıyasınız. Enerji tasarruflu lambalar aslında çok ciddi sağlık sorunları oluşturan baş belalarıdırlar.
1- Kırıldığında elinizle dokunmayacaksınız
2- Derhal pencereleri açacak havalandıracaksınız
3- Havalandırmanın ardından elektrik süpürgesi asla kullanmayacak cam kırıklarını fırça ve faraşla toplayacaksınız…’’
Dinlerken utandım gerçekten.
Kendi kendime, ‘’Biliyordum bunları ama nasıl yaptım böyle bir hatayı?’’ diye düşündüm.
Akciğer fonksiyon testleri ve diğer kan testlerinin ardından taburcu edildim. 
Hakikaten bu gün sağlığıma kavuştuğum için şanslıyım. O günden bu güne halkı bu konuda bilinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum.
Saygılarımla