SINIF arkadaşlarımızdan özel sektörde başarılı olanların yanı sıra; akademisyen, mali müşavir, doktor, mühendis, avukat, çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan bürokratlar oldu. Farklı siyasi partilerin yönetimlerinde görev alan arkadaşımız var ama Ethem Sedef ile birlikte sınıfımızdan bir de milletvekili çıkmış oldu…
Bizim kuşaktan birine “Çocukluğunuzda arkadaşlarınızdan kim siyasetle uğraşırdı?” diye soracak olsanız, size birkaç kişi sayarlar ama Ethem Sedef kesinlikle akla gelen ilk isimlerden olur.
Çünkü daha çocuk yaşlarda ülkü ocaklarında başlayan bir hikâyesi var Sedef’in.
O zamanki imkânsızlıklara rağmen girdiği mücadeleyi milletvekilliğine kadar sürdürdü.
Ortaokulda Ülkü Ocakları üyeliği, lisede okul başkanı, ortaöğretim başkanı sonrasında; 7 yıl Yozgat ülkü ocakları, 3 dönem Yozgat merkez ilçe, 2 dönem de Yozgat il başkanlığı yaptı…
Bunlara tanıklık ettim.
24 Haziran erken seçimlerinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat eski milletvekili Sadir Durmaz’ın Ankara’dan aday gösterileceğinin netleşmesi, vekillik yolunda Ethem Sedef’in önünü açtı.
Bundan sonrası önemli…
Neden mi?
7 Haziran 2015 seçiminde Yozgat’tan aldığı 67 bin 471 oy, 1 Kasım 2015 seçiminde 30 bin 853’e düşmüş bir MHP vardı.
MHP’nin son seçimlerde aldığı yaklaşık 31 bin oy, milletvekili çıkarmaya yetmiyordu.
Partinin genel siyasetini eleştirip küsenler, yeni kurulan İYİ Parti’ye gidenler vesaire…
Bazı yorumlar okudum.
Gerek gazetelerde gerekse sosyal medyada, 24 Haziran seçimlerinde MHP’nin Yozgat’ta başarılı olmadığı, hatta hiçbir siyasi partinin Yozgat’ta varlık gösteremediği yorumlarını hayretle okudum.
24 Haziran’da kimin başarılı olup, kimin başarılı olmadığını geçtiğimiz hafta “Ak Parti sınıfta kaldı; MHP dirildi, CHP toparlandı…” başlıklı yazımda kelem almıştım. Merak edenler gazetemizin internet sayfasından okuyabilirler.
Sırf birilerinin başarısızlığını örtbas etmek için, emek verip başarıya ulaşanları görmezden gelmek benim gazetecilik anlayışıma ters düşer.
Öyle yaptığım vakit taraf olmuş olurum –ki bugüne kadar en fazla dikkat ettiğim şey de budur.
Ethem Sedef, 1. sıra aday olması ile birlikte MHP Yozgat teşkilatında bir “Diriliş” hareketi başlattı. Bunu siyasetle hiç ilgisi alakası olmayanlar bile rahatlıkla gözlemlemişlerdir.
1 Kasım 2015 seçimlerinde Yozgat merkezde 8 bin 778’e kadar düşen MHP oyları 24 Haziran’da 17 bin 679’a çıktı. İki katından fazla, üstelik sadece merkezde…
Sorgun ilçesinde aldığı yaklaşık 4 bin oy, 14 bine ulaşmış. Artık hesabını siz yapın…
Ekip halinde çalışan Yozgat adayları; Ethem Sedef, Yusuf Mertoğlu, Osman Gözan ve Ahmet Özbek, MHP’nin ülke genelinde oy oranlarında tavan yaptığı 7 Haziran 2015 seçimlerindeki rakamları 24 Haziran 2018’de seçimlerinde yakalamayı başardı.
Üstelik 1 Kasım 2015 seçimlerindeki dibe vuruşa rağmen…
Ve bir rekor kırdı MHP Yozgat’ta…
MHP oylarını en çok arttıran il oldu Yozgat. Bu anlamda Türkiye birincisi…
Yaklaşık 31 binden 64 bine…
Sizce bu başarı değil midir?
Tabi ki sadece MHP’liler değil, Yozgatlılar da kendi evladına sahip çıktı. Yoksa Ak Parti’den MHP’ye bu kadar oy neden gelsin ki?..
Ayrıca, Yozgat ülkü ocakları başkanlığı yapmış bir isim ilk kez Yozgat milletvekili oldu. MHP teşkilatı açısından baktığımızda bunun da etkisi büyük fakat bugünkü ülkü ocaklarıyla ilgili yorumumu daha sonra kaleme alacağım.
Yozgat’ı temsil etme yolunda Ethem Sedef’e başarılar diliyorum.
Selametle…