Ramazan ayının bir aylık orucun bitiminde ve sabrın sonunda bize ihsan edilen Ramazan bayramına ulaştıran Alemlerin rabbi’ne sonsuz hamd ve senalar olsun.Ramazan Bayramı ve arifesi çok dikkat edilmesi gereken günler oldugunu biliyoruz. Yüce rabbimiz rahmetinin bir göstergesi olarak neredeyse senenin 12 ayına mübarek gün ve geceler serpiştirmiştir. Bu sayede biz kullarının yenilenmesini, tövbe etmesini onun rahmetine gark olmamızı istemiştir. Günlük meşgaleler, nefsimizin arzuları ve şeytanın vesvesesi ile kalbimizin kararmasını telafi etmek ve ona yaklaşmak için bize yeni fırsatlar vermiş olmaktadır Yüce ALLAH. Bunun için bu güzel rahmet günlerini bize veren rabbimize ne kadar şükretsek azdır.
Bayramlar, milletimizin birlik ve beraberliğine ve dargınların, küskünlerin barışmasına vesile olduğu gibi, ölülerimizin bile sevinmelerine sebep olmaktadır. Çünkü kabirler ziyaret edilmekte, ruhlarına Fatihalar gönderilmekte dualar edilmektedir.Bayramlar İslam kardeşliğimizin yenilenmemize daha çok yardımlaşmamıza daha çok selamlaşmamıza aramızdaki sevgi birlik ve beraberliğimizin artmasına en güzel vesilelerdir.
Bazen uzun uzun bayramları düşündüğüm ‘de Çocukluğumdaki Bayram günlerim aklıma geliyor. Çocukluk dönemimizdeki bayramlarla şimdiki bayramları karşılaştırdığımızda o eski bayramları özler olduk arar olduk . Bayram geldiğinde sevinçten yerimizde duramazdık.sabahlara kadar uyumazdık.bayram kıyafetleri aldığımızda başucumuza bırakır sabahlara kadar uyumazdık .Bayram günleri komşuları gezip Büyüklerin ellerini öpüp bol bol şeker ve bayram harçlığı toplardık.o dönemde beklediğimiz çocuklar artık evlerimizin kapı ziline basmıyorlar. Çocuklar olmadan bayramımızın tadı olmuyor.kapımızın ziline basıp evimize gelen çocuklara azda olsa şeker ve bayram harçlığı vermemiz gerekiyor hem onlar sevinir hem bizler mutlu oluruz.onlar bizlerin neşe kaynakları .
Eski günlerimizdeki olduğu gibi,bir nebzede olsa o Cocukluğumuz’daki Bayramları yaşadığımız özlemi en azından çocuklarla yaşatabilmek bayramımızı elimizden geldiği kadar bayram gibi Yaşata bilirsek ne mutlu bizlere .Bu vesile ile Tüm Türk ve İslam aleminin bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlık ve huzurlu günler geçirmek dileğiyle. Kalın sağlıcakla.