BELEDİYE Başkanlık seçimi çalışmaları hızlandı. Cumartesi günü Yozgat’ta MHP’nin seçim aday tanıtımı ve seçim bürosunun açılış programı vardı. Toplantıyı bir müddet takip ettim, konuşmaların çoğunu dinledim. Hava soğuk olduğu için daha sonra meydandan ayrılmak zorunda kaldım. Cumhur İttifakı dile gelse de genelde konuşmalar Ak Parti’nin Yozgat’a yatırım yapmadığı konusundaydı. “Yozgat Belediyesinin tepesine üç hilal bayrağını dikeceğiz!” İfade ise tepki çeken bir ifadeydi...
Yozgat Belediyesine talip olmanın amacı nedir? Yozgat halkına hizmet etmek! Bugüne kadar yapılan hizmetleri tartışmaya açabilirsiniz. Hizmeti beğenirsiniz beğenmezsiniz bilmem de talip olmaktaki maksat: “ Yozgat’a en iyi ben hizmet edeceğim !” Demektir. Yoksa aday olmayacaksınız. Seçilene kadar aday olduğunuz partinin adamısınız. Seçildikten sonra ise parti rozetini bir kenara bırakıp Yozgat insanına hizmet etmeniz ve parti rozetini çıkarmanız gerekir. Hizmet partiye değil tüm halka yönelik olur; olmak zorundadır.
Bu anlamda hizmetini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama Sayın başkan Kazım Arslan bu ayrımı yapmamıştır. Ancak Kazım Bey ekibini kuramamış, ehliyet ve liyakat konusunu önemsememiş inatla kendi bildiğini uygulamış ve halktan büyük  tepki almıştır. Hizmetini yeterli bulur ya da yeterli bulmayabilirsiniz... Değerlendirme kişiye göre değişiyor. Ama şu bir gerçek ki Sayın Kazım Arslan Ak Partililerin oyu ile başkanlık koltuğuna oturmuştur. Bu anlamda derim ki: Bir partiden aday olursunuz ama seçilince tüm halkı kucaklamak zorundasınız.
Çok laf yapmakla ya da çok konuşmakla değil, halkın karşısına projelerle çıkmak zorundasınız. Hayali uçuk projeler değil uygulanabilir projeler üretmelisiniz. Yozgat halkına neler vaat ediyorsunuz? Neler yapmak istiyorsunuz, amacınız nedir? Yani daha çok projeler konuşulmalı. Çünkü laf torbaya girmiyor! Hizmet adamı olmak kendinizi Yozgat’a adamak zorundasınız. Hizmet amacınız olmalı. Kafanızda hizmet etme amacı yoksa aday olmanız mantıksızlıktır, hatta Yozgat insanına ihanet etmiş olursunuz. Yeşillik olsun diye adaylık olmaz!
Bu şehrin çok şeye ihtiyacı var. Önce aday olduğunuz şehrin sorunlarını tesbit etmelisiniz. İnsanların sorunlarına çözüm önerileri getireceksiniz. Onun için bir proje dosyanız olacak, projeleriniz konuşacak. Siyasi bağnazlık yapacaksanız, eyvah eyvah! Deriz. O zaman Siz hizmet etmeye, Yozgat insanına hizmetkarlık yapmaya talip değilsiniz. Efendilik etmeye, partizanlık yapmaya veya yandaşlarınıza peşkeş çekmeye talipseniz bırakın bu işi!..Bunu tüm adaylar için de teleffuz ediyoruz. Daha fazla hizmet getirmek için aday olduğunuzu unutmayacaksınız.w
İşsizlik başta olmak üzere Yozgat’ın ciddi sorunları var: Park sorunu, yerleşim sorunu, modern şehircilik anlayışı, işhanlarının çöplüğe dönüşmüş hali, Büyük Camii Çevresi, Lise Caddesi, şehri ikiye bölen Sivas - Ankara Caddesinin durumu, kenar mahallelerin terkedilmişliği, yetersiz iş alanları, halin düzenlenmesi, toplu Taşıma sorunu, yeni yerleşim alanlarının oluşturulması gibi.. sıralanacak çok konu var. Sürekli göç veren bir şehiri göç alan ve gelişen- büyüyen bir şehir nasıl yapabiliriz? Yozgat’ı ticaret, kültür- sanat ve modern bir şehir yapmak için ne gibi çalışma yapabiliriz? Bunlar konuşulmalı ve bunun projeleri tartışılmalı öyle değil mi dostlar? Kısır parti çekişmesi artık pirim yapmıyor! Hizmet, hizmet, hizmet anlayışı!..
Yoksa Belediye başkanı şu olmuş bu olmuş hiç fark etmez! Yozgat’a yenilik getirecek, Yozgat’ın çehresini değiştirecek, Yozgat Ekonomisini canlandıracak, işsizliğe çözüm getirebilecek Yozgat’ın ufkunu açabilecek, yaşanabilir bir şehir oluşturacak başkana ihtiyacımız var!.. Bunları yapmayacaksanız  siyasi bağnazlık yapacaksanız, çevrenize rant sağlayacaksanız, halkı canından bezdirecekseniz hiç aday olmayın ondan bin kat daha iyidir derim. Gök Kubbede hoş bir seda bırakamayacaksınız boşu boşuna kendinizi yorup isminizi  lekeletmeyin daha dürüstçe bir iş yapmış olursunuz!..Biraz dobra dobur bir laf oldu ama arkandan lanet okutmaktan daha güzeldir!.. Siyasi bağnazlığa düşmeden dürüstçe, ehliyetli liyakatli  iyi bir ekiple tam kapasite ile  çalışılırsa bu şehrin geleceği de ufkuda değişecektir. Biz buna inanır, biz bunu biliriz..