ÖİB'nin gazetelere verdiği ilana göre, varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek şeker fabrikalarında, Portföy B ve Portföy C'de, son teklif tarihi 11 Kasım 2011 olacak.
    Portföy B (Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan) için geçici teminat tutarı 10 bin dolar, Portföy C (Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba) için geçici teminat tutarı 15 bin dolar olarak belirlendi. Yatırımcılar, her iki portföye ya da sadece birine teklif verebilecek.
    İhale, kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilecek. İhale bedeli, Portföy Grubu Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin veya vadeli ödenebilecek.
5 YIL, YERLİ
PANCARDAN ŞEKER ÜRETİMİ ŞARTI
    Bu arada, her iki portföy grubunu alan yatırımcılara Şeker Kurulu tarafından belirlenecek kotalar çerçevesinde, beş yıl boyunca yerli pancardan şeker üretimi şartı getirildi. Şeker Kurulu tarafından her fabrikanın pancar ekim alanları belirlenmiş durumda olduğu için, portföy grubunu alan yatırımcılar, bölgeler itibariyle pancar teminini üreticilerden sağlamayı sürdürecek. Söz konusu şeker fabrikalarında çalışanlar (memur ve işçi) için, yasal düzenlenmiş haklar ihale şartnamelerinde yer alıyor.

Editör: TE Bilişim