Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı’nda piknik yapmak için gelenlerin yoğunluğunu azaltıp, bitki örtüsüyle birlikte yaban hayvanı varlığının artırılmasını sağlamak üzere hazırlanıp, uygulamaya konulan projenin üçüncü etabının da ihalesi yapıldı.

Yozgat il merkezindeki bazı mahallelerin arka bahçesi konumundaki bin 600 rakımlı çamlıkta koruma altına alınan 400 ila 500 yıllık 9 çam ağacı ile birlikte tespit edilebilen 212 bitki türü, şimdilerde türü tükenmekte olan ‘Yozgat Kartalı’ olarak da bilinen Şah Kartalı, akbaba, küçük atmaca, şahin, tavşan, saksağan, kurt, tilki, kaplumbağa gibi bir çok hayvan ile kuş türleri bulunuyor. Çamlık tepesinde belirlenen bitki, hayvan ve kuş türlerinin piknik alanı olarak kullanılıp, insan baskısının yoğun olması nedeniyle son yıllarda azalmaya başlaması üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından iki ayrı bölgede planlanan piknik alanları hizmete sunuldu, projenin üçüncü etabının ihalesi yapılarak, yer tesliminin ardından çalışmalara başlanılacağı bildirildi.
Yozgat milletvekili Yusuf Başer, Çamlık Milli Parkı Projesi'nin ilk iki etabından ilkinin Kır Restoran olarak bilinen bölgede yeni bir piknik alanı oluşturulup, hizmete sunulduğunu söyledi. İkinci etap çalışmaların ise Cevdet Dündar Göleti çevresinde hayata geçirilip, kısmen hizmete sunulduğunu bildiren Başer, ''Bu bölgede yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor tesisleri, piknik alanları, çocuk parkı gibi geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi'' dedi.
Başer, üçüncü etap çalışmalarının ihalesinin yapıldığını, üçüncü etap kapsamında Çamlık Milli Parkı'nın Cevdet Dündar Göleti tarafından girişte bulunan elektrik trafosunun geriye çekilip, bu bölgeye kafeterya yapılıp, gölet çevresindeki dikenli tellerin kaldırılıp, yerine ahşap korkuluk ile birlikte oturma gruplarının yapılacağını ifade etti. Başer, daha önce Gazino olarak kullanılan ve yıktırılan alanda ise Yaban Hayatını Destekleme ünitesi, Obezite Merkezi ve Kafeterya yapılması için hazırlanan projenin ihalesinin tamamlandığını anlattı. Fatih Tabiat Parkı'nın bazı bölgelerine asma köprüler yapılarak, karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaştırılacağına vurgu yapan Başer, yapılacak çalışmalar için 2 milyon lira ödenek ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim