Bu yıl 22'incisi kutlanan ''Vergi Haftası'' nedeniyle etkinliklere Yozgat’ta da  devam ediliyor.

     Yozgat'ta Defterdarlık tarafından hazırlanan program kapsamında, defterdarlık personeline ''Kişisel Gelişim'' semineri verildi.

     Defterdar Mustafa Işık başkanlığındaki defterdarlık ve vergi dairesi üst düzey yöneticileri çeşitli ziyaretlerde bulundu.

     Çocuk Yuvası ve Huzurevine yapılan ziyaretlerin ardından vergi mükellefleri işyerlerinde ziyaret edilip, hediye verildi. Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine ise vergi konusunda bilgiler aktarıldı.

BOĞAZLIYAN

            Boğazlıyan'da Gazipaşa ve Kaymakam Kemal Bey İlköğretim Okulundan bir grup öğrenci, öğretmenleri gözetiminde vergi dairesini ziyaret etti.

     Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Susar, ziyarette öğrencilere vergi ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı.

     Vergi Haftası'nın öneminin vergi bilincinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkacağını belirten Susar, 7'den 70'e herkese vergi bilincinin aşılanması gerektiğini, ülke kalkınması ile ekonominin büyümesinde vergi ödemelerinin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

     Daha sonra günün anısına öğrencilerle birlikte toplu olarak fotoğraf çekildi, öğrencilere vergi dairesi servisleri gezdirildi.

     Yozgat Defterdarı Mustafa Işık'ın Vergi Haftası dolayısıyla hazırladığı mektup da öğrencilere dağıtıldı.

ÇAYIRALAN

            Çayıralan Malmüdürlüğü, Vergi Haftası nedeniyle görevine bugün başlayan Kaymakam Hatice Bayar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Öğretmenevi salonunda etkinlik yapıldı. İlçede en fazla vergi ödeyen 5 mükellefe teşekkür plaketi verildi.

     Malmüdürü Yunus Karataş, vergi haftası ve verginin önemi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Editör: TE Bilişim