Destekleme kredileri 1 milyar 700 milyon lirayı bulacak...

            Tarımsal destekler arttırılıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yeni yılda hayvancılık destekleme kredilerinin yüzde 26'lık bir artışla 1 milyar 700 milyon lirayı bulacağını söyledi.

            Eker, canlı ve kasaplık hayvan ithalatının gümrük vergisinden elde edilen gelirin et ve süt fiyatlarını dengelemek için kullanacağını belirterek, yaklaşık 450 milyon liralık bir ek destek sağlanacağını açıkladı.

            "2011 yılında hayvancılık desteği 1 milyar 700 milyon lira yani eski para ile bir katrilyon 700 trilyon lira olacak." diyen Eker şöyle konuştu:

            "Bu toplam destekler içinde hayvancılık desteğinin payının yüzde 26'ya çıkması demek. Biliyorsunuz bu 2002 yılında yüzde 4'tü. Yani toplam tarım destekleri içinde hayvancılığa ayrılan pay yüzde 4 iken bugün bu pay yüzde 26 olacak. Bu 19 katlık bir artış demektir. Bu kararname ile yeni birtakım uygulamalar var. Süt regüleasyonu ve besiciliğe verdiğimiz destek dışında, organik hayvancılığa destek getiriliyor. Organik hayvancılıkta da hangi hayvancılık yapılıyorsa organik olandan aldığı desteğin yüzde 50 fazlasını alacak."


Editör: TE Bilişim