Ulaştırma Bakanlığı, sınavla 8 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alacak. Ulaştırma Bakanlığının alıma ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Başvuru şartları şöyle:
    Duyuruya göre sınav sadece sözlü olarak 21 Şubat 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
    Sınava, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının veya bunlara denkliği, YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının maliye (3), iktisat (1), işletme (1), metalurji mühendisliği veya metalurji ve malzeme mühendisliği (3) bölümlerinden mezun adaylar katılabilecek.
    Adaylarda 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan, Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP 108 puan türünden asgari 80 puan almış olmak ve İngilizce'yi Avrupa Birliği ile ilgili görevin gerektirdiği ilişkileri yürütecek düzeyde bilmek adaylardan istenecek şartlar arasında yer almakta.
    Sınav için başvuran adayların, KPSS puan türünde puan sıralamasında en yüksek puanı alanlardan, atama yapılacak boş kadroların 4 katı aday (32 aday), kurumun yapacağı sözlü sınava çağrılacak.
    Sınava katılabilecek aday, Bakanlığın Web sitesi (www.ubak.gov.tr) ile Bakanlık H Blok girişinde ilan edilecek.
    Başvurular, 24 Ocak - 4 Şubat 2011 tarihleri arasında mesai bitimine kadar Ulaştırma Bakanlığına yapılacak.
    Bu arada Ulaştırma Bakanlığı  tarafından, 24 Ocak 2011 tarihinde yapılacak ulaştırma ve haberleşme uzman yardımcılığı giriş sınavı sonucunda başarısız olanların başvuruları kabul edilmeyecek.
AKADEMİK PERSONEL ALIMI
    Öte yandan Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü, 1 profesör alacak.
    Resmi Gazetenin bugünkü  sayısında yer alan duyuruya göre iktisadi ve idari bilimler fakültesinin, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü, siyaset bilimi anabilim dalı için siyaset bilimi ve kamu yönetimi veya uluslararası ilişkiler alanında doktora yapmış 1 profesör alınacak.
    Adaylar başvurularını  15 gün içinde şahsen, Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğüne yapacaklar. Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecek.

Editör: TE Bilişim