Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye binası içinde oluşturulan birimde sürdürülen kayıtlarda şu ana kadar ''Alt Gelir Grubu Konut Projesi'' kapsamında 150 kişiye yakın kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.
     Şimşek, ''Sorgun'da yapımı devam eden TOKİ konutlarının yüksek gelirliler için yapmış olduğu 118 metrekarelik konutların 128 adeti için 12 Temmuz tarihinden itibaren Halk Bankası şubelerinde kayıtlar kabul edilmeye başlandı, 11 Ağustosa kadar devam edecek'' dedi.
     Talebin fazla olması halinde noter huzurunda kura çekilerek, konut sahiplerinin belli olacağını bildiren Şimşek, ''Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaklar. İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerine 3 adet kontenjan ayrılacak,kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisinde başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak'' diye konuştu.
     Şimşek, eylül ayından itibaren dairelerin belli olacağını ve kesin sözleşme yapılacağını da sözlerine ekledi.
     TOKİ tarafından ilçede inşa edilmeye çalışılan toplu konutlardan 352 konutun ''Alt Gelir Grubu'', 128 konutun ise ''Üst Gelir Grubu'' kapsamında inşa ettiği kaydedildi.
Editör: TE Bilişim