Yozgat Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Uğur Bektaş kısa adı 6111 sayılı Torba Kanun ile ilgili esnaf ve sanatkârlar uyarıldı.

                6111 sayılı kanun ile ilgili TESK olarak el kitapçığı hazırlattıklarını belirten Uğur Bektaş, "Esnaf ve sanatkârımızın çözülmesi gereken en önemli sorunlardan ikisini oluşturan, birikmiş vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının ödenmesi konusunda faiz ve gecikme zamlarını ortadan kaldırılarak, sadece yıllara göre enflasyon oranında fark ilave edilerek borçları 36 aya kadar taksitlendiren bir ödeme sistemi getiren bu kanunun, camiamız mensuplarını mutlu kıldığını ve onlara rahat bir nefes aldıracağını düşünüyorum" dedi.

"HER TÜRLÜ SORUYA ÖRNEKLİ CEVAP VERİLİYOR"

                Yıllardan beri ısrarla borç yapılandırmasını istediklerini de kaydeden Uğur Bektaş, "Böyle bir yasal düzenlemeyi biraz gecikmeli de olsa, düşünceden uygulamaya geçiren hükümetimize, desteklerini esirgemeyen muhalefet partilerimize teşkilatım adına minnettarım.

                Kanunun uygulanmasına ilişkin tebliğler ve yüzlerce sayfadan oluşan torba kanunun anlaşılır ve açıklayıcı olması için TESK olarak hazırladığımız rehberi, 82 Birlik ve 13 Federasyonumuza ve aracılıkları ile 3 bin 123 odamıza ulaştırdık.

                Kitap hazırlanırken kullanımı kolaylaştırmak, gereken bilgiye hızlı, rahat ve pratik olarak ulaşmak içinde bölümlere ayrılmıştır. Kitapçık, teşkilatımızı en çok ilgilendiren konuları kapsayan örneklerle donatılmıştır. Ekler bölümünde başvuru dilekçelerine yer verilerek esnafımıza kolaylık sağlanmıştır’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim